?>

GTO Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada kadınların hayatın her alanına anlam ve değer kattığını söyleyen GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, kadınların ekonomik hayattaki varlıklarının kalkınma ile doğru orantılı olduğunu belirtti. Bu dönemki meclis toplantısında 2 kadın olduğunu söyleyen Teymur, “Bu dönem meclisimizde iki kadın üye var. Meclisimizin kadın üyeleri nezdinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, meclisimizde ve meslek komite üyeliklerinde daha fazla kadın üye görmeyi umut ediyorum” dedi.

“Virüs hala insanlıktan daha güçlü”

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Meclis toplantısında yaptığı konuşmada virüs ile mücadelede otokontrolün önemine dikkat çekti. Korona virüsün hala insanlıktan güçlü olduğunu belirten Yıldırım, “Dünya genelinde aşılama çalışmaları hızla devam ediyor olsa da virüs hala insanlıktan daha güçlü. Aslında virüsü güçlü kılan da yine biz insanlarız. Gerekli titizliği, sorumluluğu göstermeyerek virüsün güçlenmesi için ihtiyacı olan her ortamı sağlıyoruz. İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile hayata geçirilen Dinamik Denetim Modeli kapsamında Odamızda bir ekip oluşturduk. Bu ekip, rehberlik etmek ve otokontrolü sağlamak amacı ile üyelerimizi iş yerlerinde ziyaret ediyor. Burada söylendiği gibi en önemli şey otokontrol. Biz otokontrollü olursak başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

İhtiyacımız olan şey bütünsel ve uzun vadeli yaklaşım

Ekonomik gündemi de değerlendiren Başkan Yıldırım, “Ülkemizin ihtiyacı olan şey bütünsel ve uzun vadeli yaklaşımdır. Türkiye’nin ekonomi ve hukuk başta olmak üzere birçok alanda yapısal reforma ihtiyacı olduğu aşikârdır. Bu anlamda atılan her türlü adımı destekliyor, adımları yapıcı bakış açısıyla değerlendiriyor, yorumluyoruz. Hiçbir zaman yüksek faizi desteklemedik. Zira iyi bir yatırım iklimi için gerekli olan şey elbette ucuz paradır. Ama bir de enflasyon var, yüksek kur var Ucuz parayla yatırım yapıp, enflasyondan dolayı bir türlü kazanamıyorsak, döviz ile hammadde alıyorsak ne yapacağız? Ülkemizin ihtiyacı olan şey bütünsel ve uzun vadeli yaklaşımdır. Güven ve istikrar; ekonomik, sosyal ve siyasal riskleri düşürerek sağlanabilir. Böyle bir ortam sağlanırsa kurlar düşecek, enflasyon düşecek ve faizler de düşecektir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell’in 4.5G’siyle 5 yılda 6 milyar GB’ın üzerinde data kullanıldı

2021-03-31 08:13 - Teknoloji

GAZİRAY METRONU SEN SEÇ!

2021-03-28 15:03 - Gündem

Şanlıurfa'da feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

2021-04-01 06:41 - Gündem

GSO ile KMTSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

2021-03-30 10:44 - Ekonomi

Prof. Dr. Mehmet Duru Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde…

2021-03-29 13:50 - Sağlık

GAÜN İLE ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

2021-03-31 12:55 - Eğitim

Kaçak telefonlara atılan IMEI numarası başınızı derde sokabilir

2021-03-29 14:18 - Teknoloji

KBB Uzmanı Opr. Dr. Bülent Akın MMT Amerikan Hastanesi'nde

2021-03-31 09:06 - Sağlık

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

2021-03-29 05:51 - Gündem

Bu ligin şampiyonu Galatasaray

2021-03-26 11:02 - Spor

İlgili Haberler

Akaryakıtta Yeni İndirim Beklentisi Gündemde: Bayram Öncesi Gözler Benzin ve Motorinde

00:16 - Ekonomi

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

KOÇ VE SABANCI’DA NELER OLUYOR? NEDEN NAKİTE DÖNÜYORLAR?

13:46 - Ekonomi

TUNCAY YILDIRIM: GAZİANTEP İHRACATTA VİTES YÜKSELTTİ

13:40 - Ekonomi

YILDIRIM: Belirsizlik küresel ekonominin en büyük sorunu

09:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem