Gaziantep protokolünden 12 Mart mesajı

Gaziantep protokolü, İstiklal Marşı"nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İstiklal Marşı"nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, İstiklal Marşı’nın, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını anlatan, en zorlu günlerde milletimize cesaret ve moral kaynağı olan, en kıymetli ortak değerlerden olduğunu vurguladı. Aziz milletin vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verdiği bir dönemde yazılan, istiklalin sembolü olan İstiklal Marşı’nın, gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olduğunu vurgulayan Şahin, “İstiklal Harbi’ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakarlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı’na çok net yansımıştır. O yüzden İstiklal Marşı bizim milli mutabakat metnimizdir. Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Milletimiz bu eşsiz marşın, her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmesinin tek sebebi budur. Merhum Mehmet Akif Ersoy’ un dediği gibi, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşımızın kabulünün 100’ üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanları ile bu vatan için can veren, kanını toprağa döken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Tahmazoğlu’dan kutlama mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu İstiklal Marşı’nın, o zor günleri ve kurtuluşu en iyi şekilde anlatan eşsiz bir destan olduğunu vurgulayarak “Milli Mücadelemizi en mükemmel şekilde ifade eden, Kurtuluş Savaşı’nı İstiklal Marşı’yla adeta abideleştirmiş vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy: ‘Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır.’ diyerek, onu Türk Milletine armağan etmiştir. Maneviyatı ve edebiyatı böyle eşsiz bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade eden bir şaire sahip olduğumuz için gurur duymalıyız. İstiklâl Marşımızın, ulusumuzun ortak değeri olarak yaşatılmasını sağlamakla, birleştirici ve bütünleştirici görevimizi gerçekleştiren ortak düşünce ve değerlerde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u en derin minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Fadıloğlu’ndan kutlama ve anma mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fadıloğlu, mesajında, “İstiklal Marşımız söylendikçe bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam edecek, milletimiz vatanına ve bayrağına olan sevgisinden, bağımsızlığa olan tutkusundan asla vazgeçmeyecektir” ifadesine yer verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Milletimizin ortak sesi, ortak duygusu, yol haritası olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Allah’a, yurduna ve dinine bağlılığını en güzel ifadelerle anlatmıştır. İstiklal Marşımız, yazıldığı dönemde milletimize nasıl büyük bir manevi güç vermişse bugün de birlik ve beraberliğimizin muhafazası ve milli duyguların harekete geçirilmesinde aynı heyecan ve coşkuyu vermeye devam etmektedir. İstiklal Marşımız söylendikçe bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam edecek, milletimiz vatanına ve bayrağına olan sevgisinden, bağımsızlığa olan tutkusundan asla vazgeçmeyecektir. Bu duygularla İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günün yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için hayatlarını ortaya koyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum'' ifadelerini kullandı.

Kılıç İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladıOğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. yıl dönümü dolaysıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Türk milletinin vicdanın ortak sesi olan İstiklal Marşı’mız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur. İstiklal Marşı aziz milletimizin diriliş destanıdır. Bu destan Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür. İstiklal Marşının her mısrası milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Milli Marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesikadır. İstiklal Marşımız dün olduğu gibi bugünde kalplerimizi, ruhlarımızı ve yollarımızı aydınlatmaktadır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vatanımızın ve bayrağımızın kıymetini bildiğimiz müddetçe yüce Rabbim inşallah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Bizler de bu şanlı ecdadın torunları, bu yüce milletin fertleri olarak cennet Vatanımızın her karış toprağında, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaya ve İstiklal Marşı’mızı dünyanın dört bir tarafında ortak duygu ve coşkularla okumaya son nefesimize kadar devam etme azim ve kararlılığındayız. Vatan ve millet sevgisini gelecek nesillere bir onur nişanı olarak aktaracak olan bu dizeler ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve milletimizin duygularının veciz şekilde buluştuğu İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

GTB başkanları İstiklal Marşının TBMM'de kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GTB Başkanları yayımladıkları mesajda, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden mısralara dökülen İstiklal Marşı’nın ecdadımızın destansı bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu belirttiler.

İstiklal Marşı’nın, ulusumuzun ortak duygu, inanç ve iradesini temsil ettiğine vurgu yapan GTB Başkanları, “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Millî Mücadele yıllarında kaleme aldığı İstiklal Marşımız, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım’ diyen aziz milletimizin asil ruhunu yansıtan ölümsüz bir eser olarak kalplere nakşedilmiştir. Çetin geçen kurtuluş mücadelesi döneminde bağımsızlık, inanç ve azim temalarıyla kaleme alınan ve gönüllere işlenen İstiklal Marşımız; işgal kuvvetlerine karşı mücadele eden yiğit ecdadımız için büyük moral kaynağı olmuştur. Tüm dünyaya karşı ortak haykırışımızın ve dik duruşumuzun sembolü olan İstiklal Marşımızın her kelimesi her mısrası bu manada büyük bir anlam taşımaktadır. ‘Korkma" diyerek başlayan ve "Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet. Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal “diyerek sona eren bu müstesna marş, milletimizin sinesinde ebediyen yaşayacaktır. İstiklal marşımızı milli ve manevi duygularla kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hissettiği bu güçlü maneviyatı hissetmek ve bu ölümsüz ruhu sonsuzluğa taşımak millet olarak hepimizin en ulvi görevidir. Günümüzden bir asır önce yazılan ve her okuduğumuzda ve her dinlediğimizde halen ilk günkü ruhla bizleri sarıp sarmalayan, bağımsızlık sevdamızı ve vatan sevgimizi tüm benliğimize kadar hissettiren İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 101.yıl dönümünü kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Demokrat Parti Gaziantep'te iş adamı Cahit Albayram dönemi

2022-03-05 17:13 - Politika

İstiklal Marşı 10 kıtası anlamı ve sözleri

2022-03-12 10:03 - Gündem

Tunceli mi Gavurdağı mı? Tabiki Gavurdağı

2022-03-07 10:18 - Gündem

Gaziantep protokolünden 12 Mart mesajı

2022-03-12 10:14 - Gündem

Sağlıkçılara zam yolda...

2022-03-12 10:07 - Sağlık

Türkiye'den ayçiçek hamlesi

2022-03-12 09:58 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1130 personelle operasyon başladı!

2022-03-12 10:00 - Gündem

Türkiye'de en zor meslek polislik oldu

2022-03-10 10:06 - Gündem

Gaziantep'te horoz dövüştürenlere rekor ceza

2022-03-12 10:10 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR VE VALİLİK İŞ BİRLİĞİNDE PANSİYONDA KONAKLAYAN BİN ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILDI!

2022-03-11 09:19 - Gündem

İlgili Haberler

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret

12:42 - Gündem

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

12:28 - Gündem

Tiryaki AGRO'DAN DEV ANLAŞMA: HELAL OLSUN

18:15 - Gündem

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret

12:42 - Gündem

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

12:28 - Gündem

Tiryaki AGRO'DAN DEV ANLAŞMA: HELAL OLSUN

18:15 - Gündem

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem