?>

Gaziantep’in Meşhur Baklavasında Gıda Boyası Skandalı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Gaziantep’in meşhur baklavasında da gıda boyası kullanımı tespit edildi.

Gündem - 8 ay önce

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Son olarak 23 Eylül’de güncellenen listede, Gaziantep’in meşhur baklavasında yapılan hile kamuoyunda tepki çekti. Türkiye’de hileli gıda üretimiyle mücadele kapsamında, 2024 yılında Bakan İbrahim Yumaklı’nın açıklamalarıyla başlatılan uygulama sayesinde, taklit ve tağşiş yapan firmalar tek tek kamuoyuna duyuruluyor.

HANGİ ÜRÜNLERDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPILDI? Bakanlığın açıkladığı listede tereyağı, tulum peyniri, süzme yoğurt, eritme peyniri, sucuk, kıyma, köfte, zeytinyağı, ayçiçek yağı, çay, kekik, kırmızı biber ve bal gibi ürünlerde taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi. İncelemelerde kekikte yabancı madde, çayda gıda boyası, zeytinyağı ve ayçiçek yağında farklı tohum ve yağlar, kıyma ve iç harçta ise kanatlı et ve sakatat kullanıldığı tespit edildi.

BAKLAVADA GIDA BOYASI KULLANIMI DİKKAT ÇEKTİListede Gaziantep’in meşhur baklavacısının yer alması ise dikkat çekti. Bakanlık incelemelerine göre, baklava üreten iki firmanın ürünlerinde gıda boyası tespit edildi. Ankara merkezli Gaziantepli Meşhur Baklavacı Muhsin Usta-Abdullah Çopur firmasının “Fıstıklı Sarı Burma Baklava”sı ile Hacıoğlu Baklava Börek’in “Fıstıklı Special Baklava”sında gıda boyası kullanıldığı belirlendi.

HİLELİ GIDALAR NEREDE PAYLAŞILIYOR?Bakanlık hileli gıdaları, Guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden, ürün ve markalar ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ile ‘Taklit veya Tağşiş Yapılacak Gıdalar’ başlıklı iki ayrı listede paylaşılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Köyde Silahlı Çatışma: 3 Ölü

2025-09-18 22:03 - Gündem

Ünlü Tatlıcıda Şok Ayrılık

2025-09-23 12:50 - Gündem

Gaziantep’in Meşhur Baklavasında Gıda Boyası Skandalı

2025-09-25 11:21 - Gündem

Sedef Romatizması (Psoriatik Artrit) Hakkında Hayati Bilgiler

2025-09-18 11:21 - Sağlık

Gaziantep’e Yeni Bir Vizyon: Fatih Demir Gayrimenkul & Mimarlık

2025-09-24 13:14 - Gündem

Mehmet Haz Oğlunu Nişanladı: Gaziantep Siyaseti ve İş Dünyası İstanbul’da Buluştu

2025-09-22 21:56 - Gündem

Obezite Modern Çağın Sessiz Salgını

2025-09-19 11:22 - Gündem

Şiddetli Öksürük Kaburga Kırığına Neden Olabilir! 

2025-09-25 10:18 - Gündem

Gaziantep’in Gözü Bu İhalede

2025-09-24 09:49 - Gündem

Gaziantep’te Alleben Deresi Kenarında Erkek Cesedi Bulundu

2025-09-22 10:20 - Gündem

İlgili Haberler

Bravo Mehmet Eray Ölçal’a: TOBB’dan Hizmet Şeref Belgesi

15:11 - Gündem

Sermet Atay’dan 19 Mayıs Mesajı

13:55 - Gündem

Şahinbey’de Dev Bayram Desteği: 18 Bin Aileye 20’şer Bin Lira İkramiye

13:19 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Bravo Mehmet Eray Ölçal’a: TOBB’dan Hizmet Şeref Belgesi

15:11 - Gündem

Sermet Atay’dan 19 Mayıs Mesajı

13:55 - Gündem

Şahinbey’de Dev Bayram Desteği: 18 Bin Aileye 20’şer Bin Lira İkramiye

13:19 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem