?>

CHP 97 yaşında

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Politika - 6 yıl önce

CHP’li Ali Peri, partinin 97. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Ali Peri, partinin büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kuruluştan Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'ten Demokrasi'ye geçişi sağladığını belirtti.

CHP’NİN GEÇMİŞİNDE ÖZGÜRLÜK VARDIR

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı duruş, Kuvay-ı Milliye ruhu, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır" diyen Peri,  şunları kaydetti: "CHP’nin geçmişinde Dumlupınar vardır, Sakarya vardır, İzmir’in dağlarında açan çiçekler, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları'na şehitlerimizin al kanlarıyla yazılan özgürlük mücadelesi vardır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde oturan Cumhuriyetimizin aydınlanma hareketi vardır. Yine, Cumhuriyetimizin çok partili demokrasiyle taçlandırılması, sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır. CHP, bu onurlu mirasın sahibi olan milletimizin partisidir. Bugün de hak, hukuk ve adalet için mücadelenin en ön saflarında CHP bulunmaktadır."

BİZLERE DÜŞEN; ÖNDERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKMAK

CHP’li Ali Peri, “Modern Türkiye'nin kurucusu, aydınlanmanın ve Anadolu Devrimi'nin öncüsü olması ülküsüyle, hakça bir düzen için 9 Eylül 1923’te ‘Halk Fırkası’ adıyla kurulan Halkın Partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97’nci kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Bugün; kurtuluşun ve kuruluşun partisi 97 yaşında. Bugün; cumhuriyetin ve halkın partisi 97 yaşında. Bugün; dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi 97 yaşında. Bugün; Türkiyemizin birleştirici gücü, önce insan, önce birlik, önce Türkiye diyenlerin partisi 97 yaşında. Büyük lider, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katıldığı son parti kurultayındaki konuşmasındaki gibi: ‘Ulusa hizmet yolunda tüm varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır’ sözlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Zira bizlere düşen; önderimizin mirasına sahip çıkmaktı, öyle de yaptık. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalıştık, hep çalışıyoruz, daima çalışacağız. Tüm cumhuriyetçi, halkçı, devletçi, milliyetçi, laik ve devrimci duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin, halkımızın ve partimizin doğum günü kutlu olsun” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Şok intihar...

2020-09-04 09:33 - Yaşam

SAVUNMA DEĞİŞMEDİ

2020-09-06 14:11 - Spor

GKV’li  Leyla Akyüz’ün İlk Kitabı Okurlarıyla Buluştu 

2020-09-06 12:50 - Eğitim

GAZİANTEP’İN YENİ HEDEFİ BULGARİSTAN PAZARI

2020-09-03 11:10 - Ekonomi

Akıllı İhracat Robotu ile İhracatta Yeni Dönem

2020-09-02 07:20 - Ekonomi

Yeni Kayode Andre mi olacak?

2020-09-06 14:10 - Spor

SERİ BOZULDU: 1-0

2020-09-06 14:09 - Spor

SUMUDİCA: KUPADA DA HEDEFİMİZ VAR

2020-09-06 14:11 - Spor

CHP 97 yaşında

2020-09-08 12:04 - Politika

Sistem merak ediliyor

2020-09-06 14:10 - Spor

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem