?>

BÜYÜKŞEHİR'DEN BİR PROTOKOL DAHA

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, GİRİŞİM BİLGİ SİSTEMİ VERİLERİNİN KULLANIMI İÇİN PROTOKOL İMZALADI

Gündem - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Girişimci Bilgi Sistemi verileri kapsamında yapılacak ortak çalışmaya ilişkin protokol yapıldı.

 

Veri çağında elde edilen verilerin kullanımı, işlenmesi ve çalışılması amacıyla teknolojik çalışmalara ağırlık veriyor. Bu kapsamda farklı kamu kurum ve kuruluşlarının ortak standartlar çerçevesi ortak bir veritabanında toplayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimci Bilgi Sistemi’ne (GBS) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin erişim ve kullanımı konusunda ortak çalışma yapılması için protokol imzalandı.

 

Protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Binası’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Ahmet Başar tarafından imzalandı.

 

Protokol imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile Gaziantep’te bulunan oda başkanları katıldı.

 

GBS, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara çalışmalarda makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin sunumu amaçlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu sisteme erişim ve kullanımıyla veri entegrasyonu sağlayarak, kullanımda büyük bir avantaj sağlamayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakan Benzer'den Genel Merkez'e ziyaret

2025-02-04 21:38 - Politika

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmenlere müjdeli haber!

2025-01-30 20:09 - Eğitim

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

2025-02-04 20:37 - Sağlık

Bakan Işıkhan: Belediyelerimizin borçları 162 milyara ulaştı

2025-02-04 20:45 - Politika

KASAP HALİL USTA'DAN O İDDİALARA YANIT

2025-02-04 17:25 - Gündem

Gaziantep'te 31 Ocak'da elektrik kesintisi olacak yerler

2025-01-30 20:15 - Gündem

BU FİYATLAR NE ŞİMDİ HALİL USTA! HALİL USTA'DA FİYAT KAZIĞI

2025-02-04 16:13 - Gündem

İstanbul Emniyeti'nden Edirne KOM Şube Müdürüne Şok Operasyon

2025-02-01 19:58 - Gündem

Mavikent Sanayi Sitesi’nde neler oluyor?

2025-02-02 16:53 - Gündem

Meteoroloji Uyardı: Gaziantep'te Kar Yağışı Bekleniyor

2025-02-05 10:31 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem