Başarı hak edilmiş, ödül ince düşünülmüş

Şahinbey Belediyesi, eğitime verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 155 okul birincisi öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye etti.

Gündem - 7 yıl önce

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahinbey Belediyesi, eşofman takımı, futbol topu, ayakkabı ve bisikletten sonra bu kez de onlarca öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtıyor. Şahinbey ilçe Belediyesi düzenlediği bir törenle ilkokul ve lise olmak üzere toplam 155 okulda, okul birincisi olan öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

EĞİTİM ŞARTLARI İYİLEŞİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun eğitime önemli destekleri olduğunu belirterek,  “Şahinbey Belediyemizin bu güzel törenlerinde bulunmak bana her zaman heyecan vermiştir. Geleceğimiz olan gençlerimizi teşvik eden bu organizasyonda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Marifet iltifata tabidir. Sayın Valimiz geldiği günden bu yana eğitimde fiziki koşullar, okul kalitesi ve eğitimdeki kalitenin yükseltilmesi ile ilgili çok önemli ve büyük çalışmalara imza atmıştır. Şahinbey Belediyemizde bu anlamda eğitim konusunda ve okulların fiziki koşulları ile ilgili çok önemli katkıları olmuştur. Şahinbey Gaziantep’i sırtında taşıyan bir ilçe Şahinbey Belediyesi’nin bu konuda önemli katkıları olmuştur. Şahinbey Belediye Başkanımız Türkiye’ye model olmuş çalışmalara imza atmıştır. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na eğitime vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

 

MİLLETİ KONUSUNDA HASSAS BİR BAŞKAN

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, gençlerin teşvik edilerek başarı derecelerinin arttırılması gerektiğini belirterek  “Okul birincisi olan öğrencilerimizin annelerini ve babalarını tebrik ediyorum. Bu memlekete yapılacak en büyük iyiliklerden bir tanesi, bu memlekete faydalı olacak evlat yetiştirmektir. Bu evlatlarımız üniversitelerinde de aynı başarıyı göstererek inşallah bu memleket için önemli başarılara imza atarlar. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum. Milletle ilgili her konuda çok hassas olduğunu biliyorum ve bu tür toplantılarına da bu zaman kadar çok katıldık. Başarılı gençlerimizi bizim teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

 

OKUL 2. VE 3. LERİNE MÜJDE

Vali Ali Yerlikaya, ilçe belediyenin 800 bin nüfusuyla birlikte birçok ilden daha büyük olduğunu belirterek, "Türkiye’de 30 tane büyük şehir var ve bu 30 Büyükşehir’in nüfusu 750 bin Şahinbey İlçemizin nüfusu tek başına Suriyeli muhacir kardeşlerimizle birlikte 1 milyonu  aşıyor. Bu büyükşehir gibi büyük bir ilçede yaşanıldığının bir göstergesidir. Sorumluluğu yüksek ve çok büyük. Şahinbey Belediyesi öyle bir sosyal belediyecilik yapıyor ki, normal belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra bizim yavrularımıza okul idareleriyle birlikte onların kendi bütçelerinden eksik olanları, başa kalkmadan tamamlama mücadelesi veriyor. Şahinbey Belediyesi’ne,  öğrencilere sunmuş olduğu imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum. Başkan Mehmet Tahmazoğlu öğrencileri teşvik etmek için spor ayakkabı, bisiklet, oyuncak dağıtıyor. Öğrencileri mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Bu desteklerinden dolayı Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Ali Yerli Kaya, ayrıca sadece okul birincilerine değil okul 2. ve 3.’lerine de bilgisayar hediye dilmesi konusunda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan söz aldı.

 

EĞİTİMİN TEMEL TAŞI ÖĞRETMENDİR

Programa katılan Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, “Gençleri tebrik ediyorum. Gayretli çalışmalarıyla bu kadar öğrencinin arasından birinci oldunuz. Bunu yönetim idare ve belediye takdir ediyor. Eğitimin temel taşı öğretmendir. Her öğretmen kendi sınıfında bir orgeneraldir. Gelecek nesillerin iyi yetişmesinde onlara büyük görevler düşüyor. Geçmiş günler de bu tür teşvik edici hediyeler verilmiyordu. Ancak, Allah’a şükür belediyemiz okul 1.2. ve 3.’lerine bilgisayar hediye edecek duruma geldi. Öğrencileri teşvik anlamda yaptığı çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu kutluyorum’ dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM İÇİN BİR DEĞER

Başarılı öğrencilerin gelecekte Gaziantep'i şekillendireceğini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Bu konuda sayın valimiz ile birlikte elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bizlerin en önemli gündemini eğitim oluşturuyor. Şahinbey ilçemizde 66 lise 89 ortaokul birincisi olmak üzere 155 okul birincimize laptoplarını vereceğiz. Bu basit bir bilgisayar dağıtım programı değil bu öğrenciler bizim değerlerimiz. Sayın Valimiz geldiği günden bu yana bu konuda bize çok önemli destekleri oluyor. Eğitim her şeyimiz. Çünkü dinimizin ilk emri oku.  Biz sürekli okumaya, çalışmaya ve kendimiz geliştirmeye mecburuz. Eğitim için elimizden ne geliyorsa onlar için yapmaya hazırız. Eğitime hem maddi hem de manevi destek veriyoruz. Şu ana kadar 4 okulu Şahinbey Belediyesi olarak yapıp, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. 168 okulumuzda temizlik kampanyası yaparak, okulların eksiklerini giderdik. Belediyemizin açtığı 86 sosyal Tesiste 70 ayrı branşta 416 bin kişiye kurslar verdik. Yaz, Kuran-ı Kerim kurslarında on binlerce öğrenciye Kur’an eğitimi verdik. Bu yıl, karne hediyesi olarak 130 bin öğrencimize spor ayakkabısı verdik. Ben, bir kez daha dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 155 öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ve bu da oldu !

2017-09-10 11:58 - Spor

Yöresel bakliyatla Yunan mitolojisi

2017-09-10 11:59 - Gündem

Yeni parti için son hazırlıklar

2017-09-10 11:57 - Politika

Koca çınar 94 yaşında

2017-09-08 11:14 - Politika

Alman gazetecilerden GSO’ya ziyaret

2017-09-08 11:16 - Ekonomi

Üretim endeksi artışı umut verici

2017-09-10 12:01 - Ekonomi

Kendi parasını kazanıyor

2017-09-06 13:04 - Ekonomi

GSO-MEM VE FAO işbirliği

2017-09-12 13:35 - Ekonomi

Vali Yerlikaya : Gelin bekliyoruz

2017-09-07 14:16 - Gündem

Nuri Baba’ya son görev

2017-09-06 13:17 - Gündem

İlgili Haberler

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem

715 ADET MEDİKAL MALZEME DAĞITILDI

14:02 - Gündem

MİMAR SİNAN GENÇLİK MERKEZİ GELİN ADAYLARININ YANINDA

13:18 - Gündem

MİLLETVEKİLİ MERİÇ TASARRUF TEDBİRLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

11:31 - Gündem

Günün Manşetleri

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem

715 ADET MEDİKAL MALZEME DAĞITILDI

14:02 - Gündem

MİMAR SİNAN GENÇLİK MERKEZİ GELİN ADAYLARININ YANINDA

13:18 - Gündem

MİLLETVEKİLİ MERİÇ TASARRUF TEDBİRLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

11:31 - Gündem