?>

Adliyedeki Operasyon Büyüyor mu? Tayyar’dan Dikkat Çeken Çıkış

AK Parti MKYK eski Üyesi Şamil Tayyar, Gaziantep Adliyesi’nde yürütülen operasyonun kapsamına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, soruşturmanın Bölge İdare Mahkemesi’ne kadar uzanabileceğini söyledi.

Gündem - 4 ay önce

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında, aralarında savcı, avukat ve adliye personelinin de bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmış, 2 zabıt katibi tutuklanmıştı. Rüşvet ve uyuşturucu iddialarını içeren soruşturma, kent gündeminde geniş yankı uyandırdı.

Operasyonun perde arkasına ilişkin bilgi veren Tayyar, sürecin bir ihbarla başladığını belirtti. İddiaya göre, uyuşturucu kullandığı öne sürülen Zabıt Katibi Halil İbrahim Uğurlu hakkında başlatılan teknik takip derinleştirildikçe, adliye içerisinde örgütlü bir yapıya ulaşıldı. İlk bulgulara göre; 1 savcı, 2 avukat, 1 polis, 7 adliye personeli ve 6 sivil hakkında işlem başlatıldı.

Soruşturmanın genişleyebileceğine dikkat çeken Tayyar, savcıyla ilgili özel durum nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’na başvuru yapıldığını ifade etti. Soruşturmanın merkezinde yer alan Zabıt Katipleri Halil Uğurlu ve Murat Çetinkaya’nın tutuklandığını hatırlatan Tayyar, diğer şüphelilerle ilgili sürecin sürdüğünü kaydetti.

Tayyar ayrıca, yüzlerce sayfayı bulan yazışmaların incelendiğini belirterek, operasyonun yalnızca adliye ile sınırlı kalmayabileceğini vurguladı. Soruşturmanın Bölge İdare Mahkemesi ayağına uzanmasının beklendiğini ifade eden Tayyar, “derin bağlantıları olan kirli bir yapının tamamen ortaya çıkarılabileceğini” dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 14 Yaşındaki Lise Öğrencisi Yaşamına Son Verdi

2026-03-31 23:23 - Gündem

İcra Dairesi 2 firma ile ilgili kararı duyurdu! Gaziantep Halı sektöründe şok iflas!

2026-03-30 13:00 - Gündem

AKKENT MAHALLESİ'NDE ACI OLAY: YÜKSEKTEN DÜŞEN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

2026-03-28 22:32 - Gündem

Gaziantep'te 500 Milyonluk Saadet Zinciri Vurgunu!

2026-04-02 13:14 - Gündem

Gaziantep’te Tatlıcı Cinayeti: Neden Öldürüldü?

2026-03-30 16:40 - Gündem

GAZİANTEP EMNİYETİ AFFETMİYOR! KUYUMCU OLAYINDA YENİ GELİŞME

2026-03-30 09:52 - Gündem

Ülkücü Camiasını Üzen Haber

2026-03-29 13:54 - Gündem

İSKENDER KAPLAN'A ÖNEMLİ GÖREV

2026-04-01 14:20 - Gündem

Nizip’te Dev Vurgun: 60 Milyonluk Dolandırıcı Kıskıvrak Yakalandı!

2026-04-04 10:00 - Asayiş

Baklava Tartışmasında Katmerci’den “Denetim” Çağrısı

2026-04-02 17:22 - Gündem

İlgili Haberler

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem

FATMA ŞAHİN TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE!

14:55 - Gündem

İŞTE UTANÇ VİDEOSU! GAZİANTEP'TE SPOR KİMLERE EMANET!

12:03 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem

FATMA ŞAHİN TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE!

14:55 - Gündem

İŞTE UTANÇ VİDEOSU! GAZİANTEP'TE SPOR KİMLERE EMANET!

12:03 - Gündem