?>

20'den fazla proje GİBTÜ’de görücüye çıktı

GIBTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü, Öğrenci Projelerinin Sergilendiği “GIBTÜ EXPO 1” Etkinliği düzenledi. Etkinlik, üniversite öğrencilerinin yenilikçi fikirleri ve ürünlere dönüştürme potansiyeline sahip projeleriyle, geniş bir katılım ve yoğun ilgiyle gerçekleşti.

Gündem - 1 gün önce

GIBTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen GIBTU EXPO 1 etkinliği, öğrencilerin dönem boyunca hazırladıkları projelerin sergilendiği özel bir platform olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, endüstriyel otomasyon, güç elektroniği ve elektronik devreler dersleri çerçevesinde geliştirilen 20'den fazla proje, 60’tan fazla öğrencinin katılımıyla ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Bu etkinlik, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerini, yenilikçi çözümler geliştirmelerini ve mühendislik dünyasına ilk adımlarını atmaları için önemli bir fırsat sundu. Sergilenen projeler; kontrol sistemleri, enerji dönüşüm çözümleri ve akıllı sistem uygulamaları gibi çeşitli alanları kapsadı.

Akademik kadro ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken etkinlik, projelerin teknik kalitesi, uygulama becerisi ve yaratıcılığı açısından takdir topladı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, üniversitenin eğitim, araştırma, inovasyon ve girişimciliği teşvik eden bir bilim yuvası olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı. Demir, ayrıca, üniversitenin son iki yılda önemli gelişmeler kaydettiğini ve Ar-Ge çalışmalarının arttığını ifade etti.

Öğrencilerin projelerinin sergilendiği alanın açılışı, protokol üyelerinin katılımıyla yapılan kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Katılımcılar, öğrencilerin projelerini stantlarda inceleme fırsatı buldular. Gün boyu devam eden etkinlik, öğleden sonra ödül töreni ile devam etti.

Etkinlik, üniversitenin Ar-Ge çalışmalarının sanayiye entegrasyonu noktasında önemli bir adım olurken, gelecekte daha fazla üniversite-sanayi işbirliği ve inovatif projelerin ortaya çıkması için umut verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Melih Meriç’in acı günü 

2025-05-18 11:18 - Gündem

"VI. Ahlâk Şûrası" HKÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2025-05-16 13:51 - Gündem

GAZİANTEP AİLE FESTİVALİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

2025-05-18 13:16 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU KURBAN FİYATLARINI AÇIKLADI

2025-05-20 11:37 - Gündem

GUT HASTALIĞI SESSİZCE EKLEM SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDİYOR!

2025-05-16 10:52 - Gündem

GİBTÜ’DEN BÖLGESEL BARIŞA VE AKADEMİK KALKINMAYA KATKI

2025-05-16 11:07 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR YOĞUN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

2025-05-18 12:24 - Gündem

19 MAYIS ŞAHİNBEY’DE COŞKU İLE KUTLANDI

2025-05-19 14:06 - Gündem

ŞAMPİYONLUĞA SON BİR ADIM: 2-0

2025-05-19 10:36 - Gündem

GAZİANTEP’TE KARKAMIŞ ANTİK KENTİ VE FIRAT NEHRİ’NDE YENİ TURİZM PROJESİ!

2025-05-19 11:06 - Gündem

İlgili Haberler

BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE OKUL ÖNCESİ ZİRVE PROGRAMI DÜZENLENDİ

11:13 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN YENİ REKOR 

10:20 - Gündem

CHP’li Meriç "Üretici de Halk da Denge Bekliyor"

13:27 - Gündem

MAKİNE METAL SEKTÖR TOPLANTISI GSO'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13:01 - Gündem

Kadooğlu: “Suriye’ye yaptırımların kaldırılması ihracatçılarımız için ciddi potansiyel”

11:24 - Gündem

Günün Manşetleri

BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE OKUL ÖNCESİ ZİRVE PROGRAMI DÜZENLENDİ

11:13 - Gündem

20'den fazla proje GİBTÜ’de görücüye çıktı

10:41 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN YENİ REKOR 

10:20 - Gündem

CHP’li Meriç "Üretici de Halk da Denge Bekliyor"

13:27 - Gündem

MAKİNE METAL SEKTÖR TOPLANTISI GSO'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13:01 - Gündem