?>

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi'nin deney laboratuvarına yeterlilik onayı

Zorlu Enerji’nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sayaç ve transmitter faaliyetleri gösteren Kalibrasyon Merkezi’nin deney laboratuvarlarının yeterliliği, TÜRKAK tarafından yeterli görüldü.

Gündem - 4 yıl önce

Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde sayaç ve transmitter faaliyetleri gösteren Kalibrasyon Merkezi'nin deney laboratuvarlarının yeterliliği, TÜRKAK tarafından yeterli görüldü.

Türkiye'nin yenilebilir enerji alanındaki öncü şirketlerinden Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Kalibrasyon Merkezi deney laboratuvarlarının yeterliliği, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından yeterli görüldü. Yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar İstasyonu olarak yetkilendirilmiş olan Kalibrasyon Merkezi, TÜRKAK'ın TS EN ISO/IEC 17025 Standardına uygun olarak Türkiye'nin doğusunun önemli merkezi olarak yeterlilik sağladı. Kalibrasyon Merkezi, deney sonuçlarındaki geçerliliğini sadece ulusal ölçekte değil uluslararası ölçekte de kanıtlayarak, deney laboratuvarları sınıflandırılmasında bir üst basamakta olduğunu kanıtlamış oldu.

Kalibrasyon Merkezi, bilimsel ve evrensel olan deney metotları kullanıyor

Verilen bilgiye göre, TÜRKAK'tan aldığı yeterlilikle ulusal ve uluslararası platformda bilimsel ve evrensel olan deney metotları kullandığı kabul gören Kalibrasyon Merkezi, ölçümlerin izlenebilirliği açısından da güvenilirliğini ispatlayarak uluslararası standartlardaki laboratuvarlarla eş değer olduğunu kanıtladı. TS EN ISO/IEC 17025 Standardının maddelerinden olan gizlilik, tarafsızlık, bağımsızlık gibi ilkeler konusunda da denetimden geçerek tam bir kalite politikası benimsediğini ispatlayan Kalibrasyon Merkezi, akreditasyon çalışmaları sürecinde TÜBİTAK UME (Ulusal Metroloji Enstitüsü) tarafından yapılan laboratuvarlar arası karşılaştırma deneylerinde de doğru ve kesin sonuçlar verdiğini ispatlamış oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te kar yağışı bekleniyor

2022-01-17 16:26 - Gündem

Bazıları trenden indi!

2022-01-15 17:42 - Politika

Tanrıöver'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

2022-01-18 22:11 - Gündem

Fatma Şahin New York'ta

2022-01-14 19:50 - Gündem

Gaziantep FK'da 7 futbolcunun test sonucu pozitif çıktı

2022-01-13 09:26 - Sağlık

Gaziantep'te günün defin listesi

2022-01-12 17:26 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi

2022-01-14 20:22 - Gündem

Enerji tasarrufu haftasına özel etkinlik

2022-01-14 11:26 - Gündem

ÖTV düzenlemesi ikinci ele de yansıyacak

2022-01-13 11:24 - Otomobil

Bakan Koca Turkovac ile ilgili çarpıcı verileri paylaştı

2022-01-12 18:27 - Sağlık

İlgili Haberler

Şahinbey’de Esnaf Denetimleri Sürüyor

22:04 - Gündem

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem