?>

Yunanistan’ın darbedip, ölüme terk ettiği göçmenleri Türkiye kurtardı

Yunanistan unsurlarınca, Aydın'ın Didim ilçesi ve Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Türk karasularına sürüklenmeye bırakılarak ölüme terk edilen göçmenleri, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtarırken, göçmenlerin darbedilerek işkenceye maruz kal

Gündem - 4 yıl önce

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; geçen 6 Aralık’ta akşam saatlerinde Aydın’ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına sürüklenmeye bırakılan yarı batık haldeki can salının içinde bir grup düzensiz göçmen bulunduğu bilgisinin alındı.

Bunun üzerine bölgeye yakın balıkçı teknesi ile koordine kurularak arama kurtarma çalışması başlatıldı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye ulaşarak batmak üzere olan salda bulunan kadın ve çocuklardan oluşan 17 kişilik düzensiz göçmeni kurtardı.

Göçmenler, Sahil Güvenlik botu ile Didim Limanına çıkarıldı. Göçmenlerin, Bulamaç Adasında 2 gün boyunca mahsur kaldıkları, Yunanistan unsurlarınca ada üzerinde yakalanarak kadın ve çocuklar ayrı, erkekler ayrı olmak üzere iki grup halinde Yunan Sahil Güvenlik gemisine bindirildikleri öğrenildi.

Ayrıca, erkeklerin darp edilerek gemide tutulduğu, kadın ve çocukların ise can salı içinde Türk karasularına sürüklenmeye terk edildiği belirtildi.

GÖÇMENLER DARBEDİLDİ

8 Aralık’ta ise yine akşam saatlerinde Bodrum Yalıkavak açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına sürüklenmeye bırakılan iki can salı içinde toplam 11 düzensiz göçmen kurtarıldı.

 

Göçmenlerin, 6 Aralık’ta kadın ve çocuklardan ayrılan erkek göçmen grubu olduğu anlaşıldı. Ağır şekilde darbedildikleri, vücutlarında yara izleri olduğu görülen göçmenler, ifadelerinde paralarına, cep telefonlarına ve diğer değerli eşyalarına el konulduğunu söyledi. Göçmenler, hastanede tedavi altına alındı.

BAKAN SOYLU, GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının, düzensiz göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde göçmenlerin kurtarılma anı ve göçmenlerdeki darp izleri yer aldı. Bakan Soylu, Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Notis Mitarakis’i de etiketleyerek, “Sayın Bakan Notis Mitarakis; sahil güvenlik unsurlarınız işkence ve insanlık dışı muamelede her geçen gün seviye atlıyor” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

2020-12-05 17:50 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk mülteci kadın sanayicisi

2020-12-11 09:52 - Ekonomi

Başına çivili sopa ile vurulan yaralıyı, bir de ambulansta linç etmeye kalktılar

2020-12-11 06:55 - Gündem

Bakü sokakları Türk bayrakları ile süslendi

2020-12-09 11:59 - Dünya

Gözü dönmüş sapık, 11 yaşındaki kız çocuğunu bina girişinde sıkıştırıp istismar etti! O anlar kamerada

2020-12-08 09:34 - Dünya

Bu da oldu: Çin yapay Güneş’i devreye aldı!

2020-12-05 17:48 - Teknoloji

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

2020-12-07 10:52 - Sağlık

Bakan Koca'dan Çin aşısıyla ilgili eleştirilere sert yanıt: Türkiye bu kadar zavallı mı?

2020-12-08 07:24 - Sağlık

Son dakika: GAZİANTEP - Silahlı kavga: 2 yaralı

2020-12-08 07:17 - Gündem

Sumudica, "Benim için beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur"

2020-12-09 14:47 - Spor

İlgili Haberler

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem