?>

Yaşlı ve engelli vatandaşlara destek eli uzatılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bakıma muhtaç 65 yaş ve üstü yaşlı ve engelli vatandaşlara destek eli uzatılıyor, onların yalnızlıkları paylaşılarak ev temizliği, kişisel bakım ve gıda yardımında bulunuluyor

Yaşam - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bakıma muhtaç 65 yaş ve üstü yaşlı ve engelli vatandaşlara destek eli uzatılıyor, onların yalnızlıkları paylaşılarak ev temizliği, kişisel bakım ve gıda yardımında bulunuluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı'na bağlı Yaşlılar Şube Müdürlüğü Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi Evim Dünyalara Bedel Birimi, "Halka Hizmet Hakka Hizmettir" anlayışından hareketle 65 yaş üstü yaşlı ve engelli bireylere hizmet veriyor. Yıl boyunca belli periyotlarla ihtiyaçlı insanların evini temizleyen ekipler, Kurban Bayramı'na az bir zaman kala, bakıma muhtaç vatandaşlara kol kanat geriyor, temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bayramda misafirler gönül rahatlığıyla ağırlanacak

Ekip, Kurban Bayramı öncesinde yaşlıların evlerine giderek temizlik yapmanın dışında musluklarından kapı kolları gibi en ince onarımlara kadar tadilatlarını gerçekleştiriyor. Camların itinayla silindiği, yerlerin süpürüldüğü, bulaşıklarının yıkandığı, tamiratların yapıldığı, tozların alındığı tertemiz bir evin huzuru içerisinde Kurban Bayramı'nda misafirlerini karşılayacak olan yaşlı vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le Evim Dünyalara Bedel ekiplerine, dillerinden teşekkürlerini ve dualarını düşürmüyor.

“Karnımız doyuyor, evimiz temizleniyor"

Hayırsever bir insanın müracaatı üzerine annesinin bu hizmetten faydalandığını dile getiren Genco Turay Çelik, “Yapılan yardımlar gerçekten çok önemli. Her hafta ekipler temizliğe geliyor. Haftanın 3 günü yemeğimizi getiriyorlar. Gerçekten bu yardımın farkına vardığımda çok şaşırdım. Bu yardımda payı olan herkesten Allah razı olsun. Evimizde yer yatağında yatıyorduk. Sağ olsunlar çekyat desteği verdiler. Halılarımızı değiştirdiler” dedi.

Hizmetten faydalanan Emine hanım ise ulaştırılan hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkürlerini dile getirerek, “Karnımız doyuyor, evimiz temizleniyor. Ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Organize edilen hizmet hakkında değerlendirmede bulunan Gazi şehirli vatandaşlar, bayram öncesi ihtiyaçlı bireylerin yüzünde tebessüm uyandırıcı bu çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

'Akıllı Şehir Hackathonu' start aldı

2021-07-12 11:59 - Gündem

"Hastane afet ve acil durum planı uygulayıcı eğitim programı”

2021-07-15 11:57 - Eğitim

Rus çiftin asansördeki kanlı kavgası temizlikle bitti

2021-07-16 10:57 - Dünya

İslahiye 'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

2021-07-15 11:07 - Asayiş

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağına “HAYTAP” desteği

2021-07-11 11:14 - Yaşam

Aşırı sıcaklarda sokak hayvanları için seferber oldular

2021-07-14 11:43 - Yaşam

Danıştay'dan emsal karar

2021-07-12 06:21 - Gündem

Pandemide sıkılan kadınlar matinede kurtlarını döktü

2021-07-11 11:06 - Yaşam

Gaziantep'in 'kurban yakalama timi' bayrama hazır

2021-07-14 06:41 - Gündem

Otobüs biletlerine tavan fiyat uygulaması

2021-07-14 14:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Doç. Dr. Murat Doğan: "Çocuklarda kilo alımının nedeni sadece fazla yemek değil"

12:17 - Yaşam

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BAHÇELİEVLER PROJESİ İÇİN KRİTİK UYARI

15:26 - Gündem

GÖZLER MERİNOS'TA

12:42 - Gündem

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem