?>

Türk gemisine yapılan hukuk dışı baskınla ilgili düğmeye basıldı! Savaş gemileri sahaya iniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sahada cevabı verilecek" talimatını verdiği, Türk gemisinin Doğu Akdeniz'de hukuk dışı şekilde aranmasına karşı atılacak adımlar için düğmeye basıldı.

Gündem - 4 yıl önce

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden bir çalışma grubu oluşturuldu ve ilk toplantı yapıldı. Toplantıda savaş gemilerinin sahaya sürüleceği belirtildi.

Türk bandıralı ticaret gemisi Roseline-A'ya dönük hukuk dışı arama ve denetlemenin ardından Ankara hem yasal çerçevede, hem de sahada atacağı adımları belirlemek için düğmeye bastı. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir çalışma grubu oluşturuldu.

NTV'nin haberine göre; ilk toplantıda öncelikli olarak hukuki ve diplomatik süreçler üzerinde duruldu. Seyrinden zorla alıkonulan ve personeline suçlu muamelesi yapılan Roseline-A gemisinin bağlı bulunduğu şirketin izleyeceği hukuki prosedür ele alındı. Toplantıda Türkiye'nin Bayrak devlet olarak tazminat hakkı bulunduğu, İrini Harekatı'nın komuta kademesinden ve denetlemeyi yapan ülkeden tazminat talep edebileceği değerlendirildi.

CEZA DAVASI DA AÇIKLABİLECEK

Gemi mürettebatının hürriyetlerinden yoksun bırakıldıkları için tazminat davasının yanı sıra ceza davası açılabileceği belirtildi. Ayrıca suç Türk bandıralı bir gemide gerçekleştiği için Türk mahkemelerine de eylemi gerçekleştirenlerin gıyabında dava açılabileceğine vurgu yapıldı.

DONANMA, HAFTER'E MALZEME TAŞIYAN ŞÜPHELİ GEMİLERİ ARAYACAK

Edinilen bilgelere göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan üst düzey isimlerin de katıldığı toplantıda askeri seçenekler de masaya yatırıldı. İrini harekatında darbeci Hafter güçlerine malzeme taşıyan ticari gemilere dönük sergilenen pasif tavra karşılık atılabilecek adımlar değerlendirildi. Seçenekler arasında bölgede bulunan Türk donanmasına ait fırkateynlerin Tobruk ve Bingazi'ye giden şüpheli gemileri aramasının da bulunduğu belirtildi.

BENZER DURUMLARDA SAVAŞ GEMİLERİ DEVREYE GİRECEK

Bölgeye ticari seferlerini sürdüren Türk bayraklı gemilere dönük olası benzer müdahaleler karşısında Türk savaş gemileri ile alınacak tedbirler ve gerektiğinde icra edilecek refakat görevleri konusunda da değerlendirme yapıldı.

Türk bandıralı Roseline-A gemisinde 22 Kasım tarihinde yapılan hukuk dışı aramanın ardından, AB, İtalya ve Almanya'nın diplomatik temsilcileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak olay protesto edilmiş, Birleşmiş Milletler, NATO ve Uluslararası Denizcilik Örgütüne de mektup yazılmıştı.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyninin Türkiye'den Libya'ya insani malzeme taşıyan Türk bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde aramasına sert tepki göstermişti Çavuşoğlu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını açıklayarak, "Cevabımızı sahada da vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

NÖBETÇİ AKARYAKIT İSTASYONLARI AÇIKLANDI

2020-11-20 09:26 - Gündem

Yıllardır komada olan Kenan Işık'tan müjdeli haber geldi

2020-11-25 09:31 - -

İşte Mehmet Ali Erbil'in son hali! Kızı, "Çok yakında büyük sürpriz var" notuyla paylaştı

2020-11-26 07:50 - -

Rahat turladık: 3-0

2020-11-25 17:09 - Spor

Gaziantep FK, namağlup unvanını korumak istiyor

2020-11-24 12:21 - Spor

Hayatını kaybeden Maradona'nın ölmeden önceki son sözleri ortaya çıktı

2020-11-26 17:29 - Spor

Twitter’dan Alaattin Çakıcı’ya müdahale!

2020-11-21 16:52 - Gündem

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

2020-11-22 17:14 - Ekonomi

Konukoğlu: İş dünyası Gaziantep FK’ya destek verecek

2020-11-20 07:23 - Spor

İlk Fleet Ayasofya! Erdoğan ilk kullanan siyasi oldu...

2020-11-22 17:01 - Teknoloji

İlgili Haberler

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem