?>

TBMM Başkanı Şentop'tan Katar Şura Meclisi seçimlerine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gelecek yıl ekim ayında yapılması öngörülen Katar Şura Meclisi seçimlerinin Katar halkı için hayırlara vesile olmasını dileyerek

Politika - 5 yıl önce

 "Bu kararın, Katar halkının siyasete katılımını destekleyecek çok önemli bir gelişme olduğu kanaatindeyim." ifadesini kullandı.

Şentop, yaptığı yazılı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Şura Konseyinin 49'uncu açılış törenindeki konuşmasında, Şura Meclisi seçimleri için gerekli hazırlıkların yapıldığı, seçimlerin Ekim 2021'de düzenleneceği açıklamasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Şentop, 29 Nisan 2003'teki referandumda Katarlıların yüzde 98,4 gibi yüksek bir teveccühle kabul ettiği anayasa değişikliklerinin gereği olarak bir adımın daha hayata geçirilmesi anlamına gelen bu kararın, Katar halkının siyasete katılımını destekleyecek çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çekti.

 

Katar'ın, Türkiye'nin ikili ve bölgesel iş birliği bağlamında büyük önem atfettiği değerli bir ortak olduğuna işaret eden Şentop, "Ülkelerimiz küresel ve bölgesel meselelerle ilgili birçok alanda eş güdüm içinde ve ortak hareket etme tavrını sürdürürken parlamenter diplomasi, ticaret, savunma ve askeri iş birliği alanlarında da temaslarını giderek derinleştirmekte ve yoğunlaştırmaktadır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani arasındaki yakın dostluk hukuku ve samimi ilişkilerin iki ülke arasındaki ilişkilerin de istikametini belirlediğini vurgulayan Mustafa Şentop, "Türkiye ile Katar iş birliğinin, halklarımızın ve bölgemizin refah ve güvenliğine katkı sağlamak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu düşüncesiyle küresel ve bölgesel gelişmeler karşısında birlikte hareket etmeye devam edeceğimizden ve mevcut kardeşlik ilişkilerimiz ile karşılıklı anlayışı güçlendireceğimizden emin olduğumuzu da bir kez daha belirterek, 2021 Ekim ayında yapılması öngörülen seçimlerin Katar halkı için hayırlara vesile olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

NÖBETÇİ AKARYAKIT İSTASYONLARI AÇIKLANDI

2020-11-20 09:26 - Gündem

İmamoğlu hakkında inceleme başlatan Gaziantepli bürokrat kim?

2020-11-19 08:10 - Gündem

Yıllardır komada olan Kenan Işık'tan müjdeli haber geldi

2020-11-25 09:31 - -

Gaziantep FK, namağlup unvanını korumak istiyor

2020-11-24 12:21 - Spor

Twitter’dan Alaattin Çakıcı’ya müdahale!

2020-11-21 16:52 - Gündem

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

2020-11-22 17:14 - Ekonomi

Testis ağrısı tek başına corona virüs göstergesi olabilir

2020-11-20 16:46 - Sağlık

TOKİ Gaziantep Şehitkamil sosyal konut kura sonuçları

2020-11-19 07:45 - Ekonomi

İlk Fleet Ayasofya! Erdoğan ilk kullanan siyasi oldu...

2020-11-22 17:01 - Teknoloji

Konukoğlu: İş dünyası Gaziantep FK’ya destek verecek

2020-11-20 07:23 - Spor

İlgili Haberler

Ökkeş Sabah diyor ki: “Kim ne yaparsa kendine yapar, herkes kendine yakışanı yapar”

18:58 - Politika

ADANA 01 FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI MENDERES KUTLU’DAN TBMM’DE SERMET ATAY’A ZİYARET

18:08 - Politika

MHP’DE İL YÖNETİMİ SÜRECİ: SERMET ATAY’DAN NET AÇIKLAMA

20:11 - Politika

KAYMAKÇI’DAN GAZİANTEP ÜLKÜ OCAKLARI’NA DESTEK MESAJI

18:55 - Politika

ŞAMİL TAYYAR’DAN AK PARTİ’YE SERT ÇIKIŞ! “YERİMİZ HALKIN YANI OLMALI, NEDEN SERMAYENİN YANINDAYIZ?”

23:47 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem