?>

Tarihini en iyi bilen öğrenciler ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi, Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Savunması'nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Yaşam - 3 yıl önce

Gaziantep'teki 9. ve 10. sınıf toplam 37 bin lise öğrencisinin katıldığı ve Gaziantep Savunması'nın konu edildiği 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması'nın ödül töreni, Şehitkamil Sanat Merkezi'nde yapıldı. Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından yazılan ‘Antep Savunması Kronolojisi' isimli eserden sorumlu tutulan öğrenciler, ödül kürsüsünde büyük heyecan yaşadılar.

 

Törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı'nın yanı sıra okul müdürleri katıldı.

 

İki farklı kategoride ödüllendirilmenin yapıldığı törende; 1.'ye tam altın ve okuluna dizüstü bilgisayar, 2.'ye yarım altın ve okuluna dizüstü bilgisayar, 3.'ye çeyrek altın ve okuluna dizüstü bilgisayar verildi.

“Şehitlerimizi anmamız gerekiyor”

Ödül töreninde konuşan Vali Davut Gül, “6317 şehidimiz var, şehitlerimizi anmamız gerekiyor. Şehitlerimizi andığımızda hüzünleniyoruz, üzülüyoruz. Bugün yaptığımız bu bilgi yarışmalarına, 37 bin öğrencimiz sınavlara katılım gösterdi. 37 bin gencimizin bu sınavlara katılması demek, 37 bin eve girdiğimiz anlamına geliyor. Bu konuyla ilgilenen öğretmenleri düşündüğümüzde 100 bine yakın kişinin gündeminin Gaziantep Savunması ile Gaziantep'in kurtuluşu ile ilgili olduğunu görüyoruz” dedi.

"Geleceğimize ümitle bakmamız lazım”

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Özellikle Antep Savunması Kronolojisi isimli eseri, çocuklarımızın, gençlerimizin zihninde yer edebilmesini sağlamak adına hayata geçirdik. Amacımız, atalarımızın bu toprakları vatan yapmak adına kanlarıyla suladıkları bu toprakları, bizler de bundan sonra daha ileriye götürmek adına ne tür bir gayret içerisinde bulunmamız gerek, bunun bilincinde olmamız lazım. Geçmişimizden ders alıp, geleceğimize ümitle bakmamız lazım. O açıdan bu yarışmayı hakikaten benimsedik” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Artık göz göre göre kazıklıyorlar

2021-12-14 17:12 - Gündem

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığında bir istifa daha

2021-12-14 16:39 - Politika

Baba şiddetine maruz kalan Cihan bebek ilk kez görüntülendi

2021-12-13 06:45 - Gündem

Gaziantep'te gasilhane imamı ölü bulundu

2021-12-12 13:16 - Gündem

Fenerbahçe - Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2021-12-09 16:57 - Spor

Müzik yolculuğunda liderlik kazanımları

2021-12-16 06:38 - Kültür & Sanat

Aktoprak Mahallesi'ne ikinci sosyal tesis

2021-12-14 09:17 - Gündem

Kritik gün yarın! Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?

2021-12-09 16:33 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması!

2021-12-09 17:02 - Ekonomi

WhatsApp'ta yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor

2021-12-09 16:47 - Teknoloji

İlgili Haberler

PROF. DR. MEHMET ADNAN CELKAN MEDİCAL POİNT'TE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

11:07 - Yaşam

GAZİANTEP'LİLER MUTSUZ!

18:39 - Yaşam

Depremzede çocuk Medical Point'te sağlığına kavuştu

15:05 - Yaşam

Medical Point Gaziantep Hastanesi “Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekiyor!”

10:08 - Yaşam

ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı 

10:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

TAHMAZOĞLU’NDAN ANNELERE ÖZEL HEDİYE 

16:28 - Gündem

Maydonoz Döner'de ikinci dalga: Neler çıktı neler

11:35 - Gündem

TMMOB'dan Yerel Kurultay!

11:21 - Gündem

MFF GIDA FUARI'NDA YENİ GIDA EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

10:47 - Gündem

ÖMER TERLEMEZ'İN ACI GÜNÜ

10:26 - Gündem