?>

Süper kupa maçında izleyenleri şok etmişti! Cezası belli oldu...

Gelen bir son dakika haberine göre; Beşiktaş Vodafone Park'ta Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa final maçında üzerinde İngilizce küfür yazılı tişörtle sahaya atlayan YouTuber Ali Abdüsselam Yılmaz hakkında açılan dava sonuçlandı.

Gündem - 4 yıl önce

Sosyal paylaşım sitesi olan Youtube’da 6 milyon abonesi bulunan, ‘Deli mi ne?’ isimli sayfanın sahibi olan Ali Abdüsselam Yılmaz, 14 Haziran 2019’da Beşiktaş Vadafone Park’ta oynanan Liverpool-Chelsea maçında sahaya atlamıştı. Üzerinde İngilizce küfür yazılı bir tişörtle sahaya giren Youtuber, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmıştı. Olaydan bir sonraki gün Ali Abdüsselam Yılmaz ile kendisi gibi Youtuber olan ve tribünlerden o anların görüntüsünü çeken arkadaşları Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman sonraki gün gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan 4 youtuber ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

3 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYORDU

Yapılan soruşturma sonunda Ali Abdülselam Yılmaz hakkında “yasak alanlara girme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemi, Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman hakkında ise, “suça yardım” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın bugün yapılan duruşmasına sanık Cantuğ Özsoy katılırken diğer sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını sorulan savcı sanık Ali Abdüsselam Yılmaz’ın isnat edilen suçu işlediğini gösteren polis tutanakları, olay yeri görüntüleri ve somut deliller bulunduğunu belirterek 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

“BİR ANLIK HEYECANLA ATLADI”

Savcı diğer sanıklar Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman’ın ise suçu işlediklerine dair şüpheden uzak delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan Ali Abdüsselam Yılmaz’ın avukatı müvekkilinin bir anlık heyecanla sahaya atladığını söyleyerek beraat talep etti.

CEZASI ERTELENDİ

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman’ın beraatine karar verdi. Mahkeme sanık Ali Abdüsselam Yılmaz’ı “yasak alanlara girme” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Hükmün açıklanmasını da geri bırakan mahkeme sanık Yılmaz’ın 1 yıl süreyle spor müsabakalarına girmesini yasakladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika! Yasak aşk dehşeti! Kiralık katil tuttu...

2021-02-09 06:07 - Gündem

Tuba Büyüküstün'e benzemek istiyorlar

2021-02-03 10:11 - Sağlık

Şehit Süleyman Demirel’in naaşı memleketine uğurlandı

2021-02-05 05:53 - Gündem

Gaziantep'te otomobil tıra arkadan çarptı: 2 ölü

2021-02-08 06:13 - Asayiş

Papağan, muhabbet kuşu ithalatı serbest

2021-02-04 06:29 - Ekonomi

O eğlenceyi korona virüs affetmedi

2021-02-03 06:01 - Gündem

Şüphe üzerine durdurulan araçta uyuşturucu hap çıktı

2021-02-02 13:35 - Asayiş

KKTC, 15 Şubat’a kadar tam kapanma kararı aldı

2021-02-05 06:47 - Dünya

Gaziantep'te silahlı kavga: 3 yaralı

2021-02-03 05:50 - Asayiş

Bircan Bali'yi şikayet eden Hadise'ye mahkemeden ret

2021-02-04 06:50 - -

İlgili Haberler

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

Günün Manşetleri

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem