?>

Skandal sözler sonrası Erdoğan harekete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin lira manevi tazminat davası açtı.

Politika - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler dolayısıyla tazminat davası açtı.

 

 

Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada 500 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Mahkemeye sunulan 23 sayfalık dilekçede, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına yer verilirken, "Davalı konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ihlal edecek nitelikte Sayın Cumhurbaşkanımızı “Katar firmasından talimat almakla, tefecilere para yedirmekle, Türkiye Cumhuriyeti Devletini esir almakla, sömürgeci olmakla, tefecilere el avuç açmakla ve önlerinde diz çökmekle, ülke için milli güvenlik sorunu olmakla, FETÖ ile işbirliği yaparak orduya kumpas kurmakla, emperyal güçlerin arzularını yerine getirmekle, devletin kozmik odasını FETÖ’nün unsurlarına açmakla, devlet sırlarını FETÖ’ye vermekle, vatan ihanet etmekle” itham etmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik “Cahil, Hain, Takoz” şeklinde söylemlerde bulunmuştur" denildi.

Dilekçede Kılıçdaroğlu için "Eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir" ifadeleri kullanılırken, "Davalının konuşmasında ileri sürdüğü hususların tamamı gerçek dışıdır. Bu iddialarla ilgili olarak daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekâya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanların konforunda yaşamayı sürdürmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle davalının konuşmasında geçen haksız ve mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak tek tek cevap vermeye gerek görülmemiştir. Ancak bu vesileyle şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarpıtılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilebilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pek çok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinde şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için büyük talihsizliktir" ifadelerine yer verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Tatlıses'ten kurallara uymayanlara sert tepki: Doludan aracını koruyanlar maske takmaya üşeniyor

2020-11-30 13:18 - -

Acun Ilıcalı, yeni platformu Exxen için Tolga Çevik ile anlaştı

2020-11-30 13:00 - -

"DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP İÇİN"

2020-11-30 13:37 - Yaşam

Müge Anlı dehşete düştü! Kadın, 6 aylık bebeğini tandırda diğerini de boğarak öldürdü

2020-12-01 12:58 - -

Kendini tavana asarak intihar etti, arkasında bıraktığı notun her satırı yürek dağladı

2020-12-01 13:03 - Gündem

Maradona'nın ölümündeki korkunç şüphe sonrası savcılık soruşturma başlattı

2020-11-30 13:05 - Spor

BİSİKLET HIRSIZLARI YAKALANDI

2020-11-27 13:47 - Asayiş

Çavuşoğlu'ndan Türkiye'yi hedef alan Pompeo'ya sert tepki: ABD, Suriye'deki terörist oluşumları destekliyor

2020-12-02 17:13 - Dünya

Koronavirüse karşı filtresiz valfli maskeler tehlike saçıyor

2020-12-02 17:05 - Sağlık

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

2020-11-30 13:09 - Gündem

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem