?>

Şehitkamil Belediyesi, 3 engelli çocuğun daha umudu oldu

Engelli vatandaşları hayata bağlamak ve yaşam standartlarını iyileştirme adına her engelli bireye ulaşmaya çalışan Şehitkamil Belediyesi, 3 engelli çocuğun daha umudu oldu.

Yaşam - 4 yıl önce

Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli Yusuf Akdoğan, Yusuf Yağmuroğlu ve Elanur Aksoy'un mutlulukları duygu dolu anlar yaşattı.

Yaptığı çalışmalarla ‘sosyal belediyecilik' alanında önemli çalışmalara imza atan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli vatandaşları hayata bağlamaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası ekipleri, son olarak Burak Mahallesi'nde ikamet eden Nizamettin ve Ayşe Akdoğan çiftinin doğuştan engelli oğlu Yusuf Akdoğan'ı evinde ziyaret ederek, yanlarında getirdikleri tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Tekerlekli sandalyesini bir an karşısında gören Yusuf Akdoğan, sevinçten havalara uçtu. Yaşadığı sevinç ile bir an önce tekerlekli sandalyesine binmek isteyen Yusuf, annesinin de desteğiyle tekerlekli sandalyesine kavuştu. Tekerlekli sandalyesi ile ilk turunu annesinin de yardımıyla evin içinde atan Yusuf Akdoğan'ın mutluluğu duygu dolu anlar yaşattı. Ekipler daha sonra Burak Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet ve Sufiye Yağmuroğlu çiftinin doğuştan engelli oğlu Yusuf Yağmuroğlu'nu ziyaret ederek, yanlarında getirdikleri tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Yusuf, annesinin de desteğiyle tekerlekli sandalyeye binerek, ilk turunu evin içinde attı. Ekipler son olarak, Gaziler Mahallesi'nde ikamet eden Nevzat ve Gizem Aksoy çiftinin doğuştan engelli kızı Elanur Aksoy'u ziyaret etti. Ekipler, yanlarında getirdikleri tekerlekli sandalyeyi Elanur Aksoy'a hediye etti.

“Allah, başkanımızdan bin kere razı olsun”

Oğlunun mutluluğuna ortak olan anne Ayşe Akdoğan, “Oğlumun bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı vardı. Maddi durumumuz yeterli olmadığı için tekerlekli sandalye alamıyorduk. Bundan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Şehitkamil Belediyemizin engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye ettiğini duyduk ve biz de başvurduk. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizim bu ihtiyacımızı giderdiler. Bugün de arkadaşlar tekerlekli sandalyeyi getirdiler. Oğlum tekerlekli sandalyeyi karşısında görünce çok mutlu oldu. Onun mutlu olması bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Bize bu mutluluğu yaşatan Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun” dedi.

“Başkanımıza çok teşekkür ediyorum”

Kızına tekerlekli sandalye hediye edilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Elanur Aksoy'un annesi Gizem Aksoy, “Kızım doğuştan zihinsel ve bedensel engelli. Kızım 6 yaşında ve bayağı da kilolu olduğu için artık kucağımızda taşımak zor oluyordu. Bunun için de tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız vardı. Maddi imkansızlıklardan dolayı tekerlekli sandalye almakta zorluk çekiyorduk. Şehitkamil Belediyemize başvurduk. Sağ olsun belediyemiz bugün kızımın ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi evimize kadar getirip teslim ettiler, bizleri mutlu ettiler. Başkanımıza, kızıma tekerlekli sandalye hediye ettiği için çok çok teşekkür ediyorum. Allah, başkanımızdan ve ekibinden razı olsun” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Usta isim Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı

2022-01-27 16:46 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi

2022-01-31 17:58 - Gündem

PKK öldürülen teröristlerin kimliğini açıklayamadı

2022-02-02 16:19 - Gündem

Abdulhamit Gül'ün istifasının perde arkası

2022-01-29 09:05 - Gündem

2022 askerlik yerleri ve tarihleri belli oldu

2022-01-28 19:03 - Gündem

GKV Özel okulları öğrencisi Beren Kalyoncu Türkiye ikincisi

2022-02-01 09:51 - Spor

Enerji kesintileri sonrası jeneratör satışlarında patlama yaşandı

2022-01-28 18:55 - Ekonomi

Milyonluk kuyumcu soygununda tutuklu sayısı 3'e yükseldi

2022-01-29 21:35 - Asayiş

Mahkeme İnal'ı haklı buldu

2022-02-02 16:09 - Gündem

Gaziantep Bakan'sız kaldı!

2022-01-30 16:02 - Politika

İlgili Haberler

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Gönüllere Misafir Oldular, Valilikte Yüzleri Güldürdüler

11:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te narkotik operasyonu

10:52 - Gündem

ÖZGÜR YILMAZ'DAN ŞOK İDDİA... UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN HODRİ MEYDAN! "İDDİASINI İSPATLAMAYAN NAMERTTİR"

10:31 - Gündem

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem