?>

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: GÖRÜNTÜ VAR SES YOK

Türkiye 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine kilitlendi. İttifak görüşmeleri, adaylık süreci ve farklı senaryolar kulislerde konuşulurken, bu telaş deprem felaketi adeta gölgede bıraktı. 

Politika - 3 yıl önce

ADAYLARDA HEYECAN YOK

Seçime doğru giderken milletvekili olmak isteyenlerin başvuruları devam ediyor. Gaziantep’te de birçok isim istifa etti ve diğer adaylarla birlikte resmi başvurularını yaptılar. Yani parayı yatıran aday adaylığı biletini cebine koydu. Ancak siyaset tecrübe ister, lobi ister ve en önemlisi bilgi birikim ister. Seçim gününe kadar bu kentin yaşamsal alanında görünmeyen isimlerin pek şanlı olacağını sanmıyorum. Adaylarda heyecan yok. Herkes liste garantisi istiyor. 

AK PARTİ’DE SÜRE NEDEN UZATILDI?

Ak Parti her seçimde aday adaylığı sürecinde rekor kırardı. Bu Gaziantep’te de böyle idi. Ancak bu seçimde beklenenin altında bir başvuru oldu. 2018 seçimleriyle kıyasladığımızda farkı net bir şekilde görebiliriz. Ak Parti bu nedenle başvuru süresi 22 Mart'a kadar uzatıldı.

CHP VE İYİ PARTİ’YE YOĞUN İLGİ VAR

Diğer tarafta CHP ve İYİ Parti’de adaylık için yoğun bir talep oluştu. Özellikle kentin tanınan birçok ismi İyi Parti’den aday adayı oldular. Bu telaş içerisinde herkes Gaziantep’te hangi partinin kaç milletvekili çıkartabileceğini tartışmaya başladı. Analizi zor olsa da ben, adaylık süreçlerini baz alırsak bazı sürprizler olacağını düşünüyorum. 

SEÇİM HEYECANI HALEN YOK

Evet. Milletvekili aday listeleri yayınlanmadı. Bazı partilerin birlikte seçime girmesi konuşuluyor. Ancak Gaziantep yerelinde halen bir seçim heyecanı yok. Yüzyılın seçimi diye tabir ettiğimizi 2023 seçimlerinin propaganda sürecinin de çok canlı geçmesini bekliyordum. 2018 ile kıyasladığımızda o heyecanın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.  Partilerde şuan görüntü var ama ses yok.
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te günün defin listesi...

2023-03-16 17:05 - Gündem

Ünlü İş Adamı Aday Adayı

2023-03-18 15:10 - Politika

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına flaş atama

2023-03-16 22:50 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi...

2023-03-17 16:53 - Gündem

İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

2023-03-16 18:56 - Politika

AK PARTİ’DE İL BAŞKANLIĞI İÇİN 3 İSİM MASADA

2023-03-16 20:07 - Politika

MİTİNG GİBİ BAŞVURU

2023-03-17 17:04 - Gündem

AK PARTİ GAZİANTEP’TE KARADUMAN RESMEN BAŞVURU YAPTI

2023-03-16 12:48 - Politika

AYINTAB UYARIYOR! ALT GEÇİTLER TRAFİĞE KAPATILSIN

2023-03-17 23:24 - Gündem

TAHMAZOĞLU İSTİFA EDİYOR?

2023-03-15 21:17 - Politika

İlgili Haberler

Ökkeş Sabah diyor ki: “Kim ne yaparsa kendine yapar, herkes kendine yakışanı yapar”

18:58 - Politika

ADANA 01 FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI MENDERES KUTLU’DAN TBMM’DE SERMET ATAY’A ZİYARET

18:08 - Politika

MHP’DE İL YÖNETİMİ SÜRECİ: SERMET ATAY’DAN NET AÇIKLAMA

20:11 - Politika

KAYMAKÇI’DAN GAZİANTEP ÜLKÜ OCAKLARI’NA DESTEK MESAJI

18:55 - Politika

ŞAMİL TAYYAR’DAN AK PARTİ’YE SERT ÇIKIŞ! “YERİMİZ HALKIN YANI OLMALI, NEDEN SERMAYENİN YANINDAYIZ?”

23:47 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem