?>

Normalleşme başladı kına ve çeyiz malzemelerine talep arttı

Kademeli normalleşme kararının ardından Gaziantep’te düğün, nişan ve kına malzemelerinin satışlarında hareketlilik başladı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Kademeli normalleşme kararının ardından Gaziantep'te düğün, nişan ve kına malzemelerinin satışlarında hareketlilik başladı. Düğün, nişan ve kına malzemesi satan esnaf, satışların pandemi döneminin ilk zamanlarına göre daha iyi olduğunu belirterek, eski yoğun günlere tekrardan döneceklerini ifade etti.

Korona virüs pandemisi nedeniyle bir süreliğine ertelenen düğün, nişan ve kına gibi organizasyonların kademeli normalleşme kararıyla belirli kurallar çerçevesinde tekrardan yapılmasının önü açıldı. Düğün organizasyonlarının başlamasının ardından Gaziantep'in tarihi mekanlarından biri olan Kapalı Çarşı'da da hareketlilik arttı. Özellikle nikah şekerleri, magnetler, süs eşyaları ve çeyizlik malzemelerde satışlar yeniden arttı. Yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden esnaf ise satışların eski yıllara göre azaldığını ancak pandemi sonrası tekrar yoğunluk yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

“Eski günlerdeki gibi yoğunluğumuz olacak diye umuyoruz"

Normalleşme sonrasında satışlarının artarak devam ettiğini ve daha da artmasını beklediklerini söyleyen Kapalı Çarşı esnafı Mahmut Kocaoğlu, “Gaziantep'te kapalı çarşıda nikah şekeri, taç, kına malzemeleri, nişan ve nikah magneti satışı yapıyorum. Pandemi dönemindeki yasaklardan dolayı sıkıntı yaşadık. Yasaklar gevşetilse de istediğimiz işler şuana kadar yok. Bundan 2 yıl öncekine göre şuan ki durumumu hesaplarsak yüzde 30 gibi bir düşüş var. Bu durum da bizim gibi küçük esnafı sıkıntıya sokuyor. Eskiden 100 tane sattığımız nişan magneti şimdi 20-30 tane satılıyor. Nişan tepsisini önceden herkes alıyordu şimdi alan var almayan var. Kına malzemelerini eskiden büyük salonlara göre alırlardı şimdi insanlar pandemiden dolayı kendi aileleri arasında yapıyor bu nedenle de daha az satış yapıyoruz. Rağbet var ama istenilen gibi değil. Hastalık bittikten sonra değişen bir şey olmayacak eski günlere döneceğiz. Hastalık sonrası bizim insanlarımız tekrardan eski günlerdeki gibi düğünler, kınalar ve nişanlar yapacaklar. Ama önce hastalığın bitmesi lazım maskelerin atılması lazım” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Araban'da iki araç çarpıştı: 10 yaralı

2021-06-10 06:07 - Asayiş

Zeugma-Rumkale hattı için önemli ziyaret

2021-06-14 10:14 - Ekonomi

“Gaziantep’e destek artarak devam ediyor.”

2021-06-11 12:00 - Politika

İhale 29 Temmuz’da

2021-06-14 14:21 - Ekonomi

Cisse ve Thiam GELİYOR!

2021-06-09 14:24 - Spor

Iraklı hasta beynindeki tümörden ANKA'da kurtuldu

2021-06-08 10:44 - Sağlık

Anıt yarışması sonuçları açıklandı

2021-06-10 09:09 - Gündem

Başkan Doğru, ekin yangınlarına karşı çiftçileri uyardı

2021-06-11 08:09 - Gündem

Başkan Doğru, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı

2021-06-14 10:16 - Yaşam

HKÜ’de 'Lüküs Hayat' Rüzgarı Esti

2021-06-13 10:36 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

KOÇ VE SABANCI’DA NELER OLUYOR? NEDEN NAKİTE DÖNÜYORLAR?

13:46 - Ekonomi

TUNCAY YILDIRIM: GAZİANTEP İHRACATTA VİTES YÜKSELTTİ

13:40 - Ekonomi

YILDIRIM: Belirsizlik küresel ekonominin en büyük sorunu

09:29 - Ekonomi

Şehitkamil’de Promosyon Rekoru! Memura 93 Bin, İşçiye 75 Bin TL

20:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem