?>

SOKAK HAYVANLARININ TÜM SORUMLULUĞU ARTIK BÜYÜKŞEHİR’DE

BU İŞ BİRLİĞİ İLE ŞEHİR GENELİNDE YETKİ VE GÖREV ÇATIŞMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Gündem - 10 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, imzaladığı protokolle kent genelindeki sokak hayvanlarının toplanmasından beslenmesine ve bakım evlerinde barındırılmasına kadar tüm sorumluluğu üstlenme kararı aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil, Şahinbey, Nizip, Oğuzeli, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Karkamış belediyeleri iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde protokol imzalandı.

Protokol ile ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarında bulunan başıboş, sahipsiz, güçten düşmüş ve tehlike arz eden kedi ile köpeklerin yakalanması, taşınması, aşılanması, kısırlaştırılması, tedavi ve bakımlarının yapılması ile beslenmesi süreçlerindeki tüm sorumluluğu Gaziantep Büyükşehir üstlenmiş olacak. Bu iş birliği ile şehir genelinde yetki ve görev çatışmasının önüne geçilecek.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN: BİZ, DOĞA DOSTU, HAYVAN DOSTU BİR ŞEHİRİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada sahipsiz hayvanların korunmasının önemini vurgulayarak, “Doğa dostu, hayvan dostu bir şehiriz. Her bir canlı bize emanet. Bu protokol, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla hayata geçirildi. Şehrimizin sahip olduğu doğal yaşam merkezi Avrupa’nın en iyilerinden biri, yıllardır bu alana yatırım yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz de çok büyük destek verdi. Yasal çerçevede bütçeden ayrılacak payla birlikte bu hizmetleri daha güçlü yürüteceğiz” dedi.

ÇEBER: BU MODEL, BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN DA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise protokolün yasal düzenlemeler doğrultusunda şehre önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Yeni mevzuata göre belediyelerin sahipsiz hayvanlara ilişkin yükümlülüklerini en doğru şekilde yerine getirmeleri için bu iş birliği modelini geliştirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda sahip olduğu barınak ve personel kapasitesi tüm ilçeler adına kullanılacak. Böylece hem kaynaklar daha verimli kullanılacak hem de ilçe belediyelerine ek bir yük binmeyecek. Bu model, Bakanlığımız tarafından da örnek gösteriliyor” diye konuştu.

Protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve ilçe belediye başkanları ya da temsilcileri tarafından imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Ünlü Kebapçılar Taklit ve Tağşiş Listesinde

2025-08-15 10:09 - Gündem

Selahattin Yılmaz Operasyonunda Urfalı Avukat Gözaltında

2025-08-17 19:00 - Gündem

İSMET TAŞDEMİR İLE YOLLAR AYRILDI

2025-08-18 13:04 - Spor

Korkunç İddia: “Şehir Hastanesi’nde Uyuşturucu Operasyonu İddiası”

2025-08-15 12:21 - Gündem

Gastroenterolojide Bilimsel ve Modern Yaklaşımlar

2025-08-18 09:26 - Sağlık

Sessiz Düşman Lösemiye Karşı: Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

2025-08-20 09:34 - Sağlık

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: GEL DE FADILOĞLU VE ÖZGÜLER'DEN ÖZÜR DİLEME

2025-08-17 16:31 - Gündem

Karafiber’de İşçinin İsyanı: “Bu Kadarda Vicdansızlık Olur mu?”

2025-08-17 17:38 - Gündem

AK Parti’nin Eski İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz Hastanede Yoğun Bakımda

2025-08-17 15:20 - Gündem

Selahattin Yılmaz operasyonu büyüyor!

2025-08-18 16:56 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem