?>

BAŞKAN YILMAZ’DAN 12 MART MESAJI

YILMAZ: “BİZLERE BIRAKILAN EMANETİ LAYIKIYLA YARINLAR TAŞIYACAĞIZ”

Gündem - 3 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı. 

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ‘nün 104. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoy’un 1921’de yazdığı eserin 12 Mart 1921'de TBMM’de İstiklal Marşı olarak kabul edildiğini anımsattı.

Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünün Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını işaret ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “İstiklal Marşı, sadece bir şiir değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, azmin ve kararlılığın sembolüdür. Bu eşsiz eser Türk milletinin zorluklar karşısında asla yılmayacağını, bir arada ve güçlü olarak her türlü engeli aşabileceğini simgelemektedir. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşı’nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır: ‘Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl!’ Benim, bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar, işte bunlardır. Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur” sözleri İstiklâl Marşı’mızın milletimiz için ne anlam ifade ettiğini en güzel anlatan sözlerdir. Bizler de İstiklal Marşı’mızın ve bu uğurda can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizin bu emanetini yarınlara en güzel şekilde taşıyacak, attığımız her adımda bunun bilincinde olacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 104. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

POLİS MEMURU 2 KARDEŞİNİ VURDU

2025-03-06 10:22 - Gündem

ŞOK GÖRÜNTÜLER! Atar ve akrabaları meclis üyelerine neden saldırdı?

2025-03-05 22:03 - Gündem

Gaziantep kombileri kapatıyor

2025-03-10 20:10 - Ekonomi

BU KADARINA DA PES! BU NASIL YARDIM BAŞKAN...

2025-03-12 12:05 - Gündem

Tat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Selim Memiş Vefat Etti

2025-03-08 11:15 - Gündem

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'e geliyor!

2025-03-10 19:57 - Politika

CERGİBOZANLAR'A YAKIŞTI MI?

2025-03-07 18:49 - Gündem

ÖZTEKİN'DEN HİZMET SIFIR ARABA SIFIR

2025-03-10 16:25 - Gündem

DİKKAT... DİKKAT... DİKKAT... BEYAZ FARLAR YASAKLANDI

2025-03-12 14:13 - Gündem

AK PARTİ GAZİANTEP'TEN MEMİŞ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

2025-03-09 14:44 - Gündem

İlgili Haberler

SANKO HOLDİNG'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

10:04 - Gündem

JASAT 47 Hırsızlık Şüphelisini Yakaladı

16:28 - Gündem

CHP’li Vekil Melih Meriç, Onur Özdemir İçin Sahada

15:56 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN KURBAN DENETİMİ VE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

15:37 - Gündem

GTO’DAN GAZİANTEP DIŞ TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI

10:33 - Gündem

Günün Manşetleri

SANKO HOLDİNG'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

10:04 - Gündem

JASAT 47 Hırsızlık Şüphelisini Yakaladı

16:28 - Gündem

CHP’li Vekil Melih Meriç, Onur Özdemir İçin Sahada

15:56 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN KURBAN DENETİMİ VE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

15:37 - Gündem

GTO’DAN GAZİANTEP DIŞ TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI

10:33 - Gündem