?>

GAZİANTEP CANSUYUM PROJESİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

- BAŞKAN ŞAHİN, PROJENİN İKİNCİ ETABININ İNCELEMELERİNİ NİZİP’TE YAPTI!

Gündem - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen Gaziantep Cansuyum Projesi’nin 2’nci kısmında küçük ölçekli tarımsal sulama rehabilitasyon alanında tamamlanan yerlerin açılışı Nizip ilçesinde yapıldı.

 

Küresel ısınma ile beraber su yönetiminin ön plana çıkması ve tarımsal üretimin arttırılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gaziantep Cansuyum Projesi devam ediyor. Projenin 2’nci kısmının hayata geçtiği Nizip ilçesi Gülkaya Köyü’nde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan incelemelerde bulundu, tamamlanan yerlerin açılışı yapıldı.

 

Mevcut kanalların tamiri ve kapalı sisteme geçişinin sağlanması, yeni sulama kanallarının imarı için sürdürülen çalışmalar kapsamında Gülkaya Köyü’nde açık ve toprak şeklindeki kanal su kaybı ve diğer tehlikelere karşı kapalı ve borulu sisteme çevrildi. Proje kapsamında bin 500 metre kanal, köprü ve kapak yapımlarına ise devam ediliyor.

 

ŞAHİN: BARAK OVASI SULANDIĞI ZAMAN BU BÖLGEYİ KİMSE TUTAMAYACAK

 

Açılış ve incelemelerde açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin bölge için önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

 

“22 yıl önce milletvekili olarak başladığımız da en önemli iki şeyimiz vardı. Barak Ovası’nın sulanması, Kılavuzlu ile İslahiye Nurdağı hattının 65 projemizin içerisinde ikisi de sulama kararı çıktı. Bize düşen şey köprü olmak. Gaziantep Modeli birlikte rahmet var, birlikten güç doğar modeli. Küresel ısınma hat safhada. Bize düşen buna uygun halde coğrafyanın sulama projelerini tamamlamak. Bu iş çok hayati, ‘Yeşil Şehir Gaziantep’, ‘Yeşil Nizip’ için. Sulanabilir arazileri, Barak Ovası’nın sulandığı zaman bu bölgeyi kimse tutamayacak. Nanenin en güzeli burada, fıstığın en güzeli burada, zeytinin en güzeli burada. Hem şehir ekonomisi hem de şifa olarak bütün dünyaya göndereceğiz”

 

3 AY ÖNCE ALDIĞIMIZ TALEPLERİ YERİNE GETİREREK BURAYA GELDİK

 

Şahin, açıklamalarının devamında Gaziantep’te tarımsal sulama için yapılacak yeni yatırımlara değinerek şu ifadeleri kullandı:

 

“Önce kanallarla kapalı sistemle biz Cansuyu projesini güçlü hale dönüştürdük. Şu an Barak’ın cansuyu, kapalı sistem hattı şeklinde devam ediyor. 3 ay önce buraya geldiğimizde çok büyük bir talepti. 3 ay sonra burayı kapalı sisteme dönüştürerek geldik. Söz namustur. 15 Ocak’ta Strateji Başkanlığı Gaziantep’e 65 projenin onayını verdi. Barak Ovası’nın sulanması için P2 pompaj sisteminin strateji olarak yatırım programına alınması gerekiyordu. Şu anda bu programa alındı. En kısa sürede Barak Ovası’nda sulanamayan arazi kalmayacak. Bu bereket demek, yeşil ekonomi demek ve bu bölgenin her yönden gelişmesi demek. Nizip, Karkamış, Barak Ovası’na Gaziantep’e hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

 

KAPTAN: SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİNİN TEMEL ŞARTLARINDAN BİRİNİN DE BU OLDUĞUNA İNANIYORUZ

 

Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan ise yaptığı açıklamada tarımsal sulamayla beraber senede 2 defa alınan mahsulden dolayı mutlu olduğunu aktararak, “Sürdürülebilir ekonominin temel şartlarından birinin de bu olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile sizin şahsınızda tarım teşkilatımızın tamamını belediyemizin tarım teşkilatına, projeye katkı sunan bütün bakanlıklarımıza ve GAP idaremize çok teşekkür ediyoruz. Elinize emeğinize sağlık” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE FLAŞ ATAMA

2025-01-21 10:42 - Gündem

UMUT YILMAZ GEREĞİNİ YAPTI

2025-01-17 17:14 - Gündem

ÜNAL ET LOKANTASINA TEPKİLER BÜYÜYOR 

2025-01-23 10:11 - Gündem

ÜNAL ET LOKANTASI NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

2025-01-22 22:56 - Gündem

Ömer Faruk Öztekin Hakkında Şok İddia

2025-01-17 10:52 - Gündem

KİM BU TURGUT KAYGUN? UMUT YILMAZ KRİTİK DOSYAYI AÇTI

2025-01-22 20:53 - Gündem

Ersin Atar'dan hadsiz açıklama

2025-01-21 20:54 - Politika

UMUT YILMAZ SERT KONUŞTU: BU SİZİN ESERİNİZ

2025-01-22 14:13 - Gündem

ARAZİ KAVGASI KANLI BİTTİ: 2 ÖLÜ 5 YARALI

2025-01-19 20:10 - Gündem

MUCURCULARA DEV OPERASYON

2025-01-22 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem

Günün Manşetleri

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem