?>

Öztürkmen’den BEBEK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİALAR!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıkları Müdürlüğü'nün eylül ayı verilerine göre, Gaziantep'te günde ortalama 2’nin üzerinde bebek hayatını kaybediyor. Bu durumu değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, şehirdeki bebek ölümlerinin önemli nedenlerinden birinin, çocuk hastanesinde Hemotoloji bölümünün olmaması olduğunu belirtti.

Gündem - 6 ay önce

Öztürkmen, "Çocuk hastanesinde Hemotoloji bölümü yok. Bebek ölümlerinin bir nedeni de bu." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıkları Müdürlüğü’nün Eylül ayı verilerine göre, şehirde günde 2’nin üzerinde bebek yaşamını yitiriyor. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen bu durumu değerlendirirken, “Çocuk hastanesinde hemotoloji bölümü yok. Bebek ölümlerinin bir nedeni de bu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye geçtiğimiz günlerde yeni doğan çetesi skandalıyla sarsılmıştı. Sağlıklı bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek, her gün için SGK'dan 8 bin lira alan Yenidoğan çetesi henüz gündemdeki yerini korurken bebek ölümlerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine de yansıması Gaziantep’te tehlike çanların çalmasına neden oldu.

Resmi Sayının Ne Olduğu ısrarla Açıklanmıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yerel basının manşetlerine taşınan bilgilere göre, son bir ay içinde Gaziantep'te 73 bebeğin hayatını kaybettiğini ifade etti. Öztürkmen, “İl Sağlık Müdürlüğü 73 sayısını yalanlıyor ancak resmi sayının ne olduğunu ısrarla açıklamıyor. İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, bugüne kadar bebek ölümleri ile ilgili tek bir açıklama yapmamıştır. 2023 verilerine göre; ülkemizde bebek ölüm hızı bin canlı doğanda 10 iken; Gaziantep’te bu oran 17,7. Bebek ölümlerinin nedenlerinden birisi çocuk hastanesindeki hematoloji bölümünün kapatılması. Sayın Cumhurbaşkanı Gaziantep’e geldiğinde gösteriş olsun diye Şehir Hastanesi’ne taşınmış. Hem doktorlar hem oradaki malzemeler Şehir Hastanesi’ne götürülmüş, şimdi çocuk hastanesinde Hemotoloji bölümü yok. Bebek ölümlerinin bir nedeni de bu.” dedi.  

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP'TE FECİ OLAY! GENÇ MÜZİK ÖĞRETMENİ CANINA KIYDI!

2024-10-23 19:51 - Asayiş

Gaziantep’in dev firması konkordato ilan etti

2024-10-22 10:58 - Gündem

Gaziantep’te Halloween Partisi SKANDALI!

2024-10-25 17:31 - Gündem

İNTİHAR EDEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

2024-10-19 13:03 - Asayiş

GAZİANTEP'TE FECİ ÖLÜM! ÇOCUKLARININ GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ATLADI!

2024-10-23 16:14 - Asayiş

Gaziantep Baro seçiminde rezalet... Terörist başını övdüler

2024-10-20 13:59 - Gündem

SONDAKİKA... DEPREM OLDU! Gaziantep yine sallandı!

2024-10-19 14:55 - Gündem

DARP İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINAN PROFESÖR TUTUKLANDI!

2024-10-21 17:43 - Gündem

Bahçeli, Öcalan'ı Meclis'e davet etti

2024-10-22 11:41 - Gündem

GAZİANTEP'TE ŞOK İDDİA: PROFESÖR İKİ KADINA SALDIRMIŞ

2024-10-20 11:06 - Gündem

İlgili Haberler

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem

Günün Manşetleri

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem