?>

ŞAHİNBEY ECRİN’İN SESSİZ DÜNYASINI SESLE BULUŞTURDU

Sosyal Belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi doğuştan işitme engelli olan minik Ecrine işitme cihazı alarak dünyasını seslendirdi.

Gündem - 9 ay önce

Şahinbey İlçesi’nde yaşayan doğuştan işitme engelli 7 yaşındaki Ecrin Oygur, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yardımıyla yeni bir hayata adım attı. Ecrin Oygur, Başkan Tahmazoğlu’nun temin ettiği işitme cihazı sayesinde ilk kez duymanın mutluluğunu yaşadı.

DUYMAYA BAŞLADI OKULDA DERECE YAPTI

Ecrin Oygur, işitme cihazıyla duymaya başlamasının ardından eğitim hayatında da büyük bir başarı gösterdi. Okulunda derece yapan Oygur, azmi ve başarısıyla hem ailesini hem de öğretmenlerini gururlandırdı. Ecrin’in ailesi, kızlarının hayatını değiştiren bu anlamlı destek için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerini iletti. Başkan Tahmazoğlu ise Ecrin’in başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, çocukların her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

KIZIMIN HAYATI DEĞİŞTİ

Desteklerinden dolayı Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür eden anne Filiz Oygur, “Kızım hiç duymuyordu. %100 işitme engelli. Ameliyat oldu bize bir cihaz verdiler. Dört yıl boyunca onu kullandık. O bozuldu. 3 günde bir 85 TL’ye pil alıyorduk. Bin 250 TL’ye kablosunu satın alıyorduk. Bu durum bana çok zor geliyordu. Depremden sonra bize imkan sağladılar. 16 bin TL para istendi. Bizim o parayı verecek gücümüz yoktu. Şahinbey Belediyesi’ne gittim. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, 16 bin TL’yi ödeyerek bize destek oldu. Şu an kızım okula gidiyor. Kızımın hayatı olumlu yönde çok değişti. Kızım çok şükür duyuyor ve konuşuyor. Sınıfını 1’inci olarak bitirdi. Bize yardım ettiği için Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

“KIZIM KENEDİNİ İFADE EDEBİLİYOR”

Kızının sosyal hayatında olumlu değişikliler olduğunu da söyleyen anne, “Kızımın cihazdan önce davranışı çok kötüydü. İnsanları döverdi. Kendini ifade edemezdi. Cihazdan sonra çok uysallaştı. Evde en akıllı çocuğum Ecrin. Kızım artık kenedini ifade edebiliyor. Öğretmeniyle çok rahat konuşuyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akmaz'dan büyük tepki: ‘’HERKES KENDİ PİSLİĞİNDE BOĞULACAKTIR’’

2024-08-07 12:00 - Gündem

ŞOK ŞOK Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi Hakkında Şok İddia ? Açıklama Yapacakmış

2024-08-09 11:52 - Ekonomi

GAZİANTEP FK'YA ŞOK!

2024-08-09 09:42 - Spor

İş Adamı M.Onur AK'a Muhteşem Yaş Günü

2024-08-08 15:37 - Gündem

CHP'de Sular Durulmuyor... Umut Yılmaz'ı Terkeden Terkedene

2024-08-12 13:16 - Politika

ŞAHİN: KÜFÜR VARSA GEREĞİNİ YAPARIM

2024-08-12 20:07 - Politika

OSB'de Korkutan Yangın

2024-08-10 17:34 - Gündem

İŞTE GAZİANTEP OSB'NİN HALİ!

2024-08-13 10:47 - Gündem

Memik Yılmaz korkuttu!

2024-08-08 14:50 - Spor

Ökkeş Sabah DİYORKİ... Kimse Kimsenin Arkasından Konuşmasa!

2024-08-09 17:36 - Gündem

İlgili Haberler

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem