?>

KERVANSARAYLARIN İZİNDE

RESSAM PINAR KANBER’İN SANKO SANAT GALERİSİ’NDE AÇTIĞI SERGİ DEVAM EDİYOR

Gündem - 2 yıl önce

Ressam Pınar Kanber’in 12 Ocak 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi devam ediyor.

Pınar Kanber’in tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı resimlerinden oluşan “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisinde 31 eser yer alıyor.

Kaderine terk edilen kervansarayları renklerle dile getirdiği resimlerinde geçmişi vurgulayıp kervansarayların varlığına dikkat çekmek istediğini belirten Kanber, güncel olandan hareketle geriye doğru bakarak, Selçuklu Kervansaraylarının verilerini, birleştirici öğelerini, tarihsel ve toplumsal dönüşüm içerisinde ele aldığını söyledi.

İpek Yolundaki Selçuklu Kervansarayları üzerinden 2005 yılından beri tarihsel ve kültürel araştırma içerisine girdiğini anlatan Kanber, “Kilometrelerce gidilen yollar, görülen ve araştırılan 120 kervansaray sonucunda oluşan duygu yoğunluğu ile eserlerimi hazırladım” dedi.

“Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek. 

PINAR KANBER

Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu, 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 

Atölyesinde 2003 yılından itibaren yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve STK’lara sanat danışmanlıkları yaptı. Kocaeli’de AB Projelerini koordine etti, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yaptı.

Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken yüzlerce kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kanber, İşitme Engelliler ile tiyatro kulübü kurdu ve genel koordinatörlüğünü üstlendi.

Başta Kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları olan Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

DEV FİRMADA FECİ ÖLÜM... KAZA MI TEDBİRSİZLİK Mİ?

2024-01-19 22:53 - Gündem

Gaziantep'te mevcut başkanlarla yola devam

2024-01-22 16:56 - Politika

Zafer Partisi'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı belli oldu

2024-01-21 14:29 - Gündem

AK PARTİ'NİN GAZİANTEP ADAYI BELLİ OLDU

2024-01-17 16:22 - Gündem

Şehitkamil için kritik dönemeç

2024-01-20 12:50 - Gündem

Hasan Doğru Yeniden Refah Partisi’nden Araban belediye başkanı adayı oldu

2024-01-18 15:45 - Gündem

ÖZTÜRKMEN’E ÖNEMLİ GÖREV

2024-01-18 15:57 - Gündem

Gaziantep'te 1 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi

2024-01-21 12:09 - Gündem

Gaziantep'te suç makinesi yakalandı

2024-01-22 10:30 - Gündem

Çetin ve Şahin Ankara'da

2024-01-22 11:38 - Politika

İlgili Haberler

Şahinbey’de Esnaf Denetimleri Sürüyor

22:04 - Gündem

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem