?>

MHK uygulamayı yürürlükten kaldırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Hakem Akademisi uygulamasını yürürlükten kaldırdı.

Spor - 2 yıl önce

MHK'nin TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında yenilikçi, sürdürülebilir ve gençleştirme odaklı projelerin hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada "Merkez Hakem Kurulunun işleyişini sınırlayan ve yetki karmaşasına neden olan Hakem Akademisi uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır. Yetenekli ve hızlı gelişim sağlayabilecek hakemlere büyük bir engel teşkil eden klasman kademeleri sadeleştirilmiş, oluşturulan havuz sistemi ile bu hakemlerin hızlıca üst liglere kazandırılmasının yolu açılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Hedef rekabet ortamı oluşturmaktır

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Hakemlerimizin; bilişsel eğitimleri, fiziksel performansları ile VAR eğitim ve uygulama süreçlerinde UEFA ve FIFA standartlarına ulaşmak için, yabancı MHK danışmanı, fiziksel aktivite ve fitness danışmanı ile VAR danışmanı kadrolarımız yenilenerek, yabancı danışmanların iş süreçlerinde yoğun eğitim ve uygulama temelli bazı değişikliklere gidilmiştir. Tüm bunlara ek olarak Hakem Gelişim Programı ile 25 yaşından küçük olan ve ilan edilen kıstasları taşıyan bölgesel hakemler öncelikli olmak kaydıyla amatör hakemlerin de doğrudan başvuru yapabilmesi planlanmıştır. Ön elemeden sonra programa dahil edilecek hakemler için uygulanacak özel eğitimler sayesinde hakemlerin gelişimleri hızlandırılacaktır. Programın temel amacı geleceğin FIFA hakemlerini oluşturacak aday havuzunu genişletmek, FIFA hakemi yaş seviyesini dünya standartlarına çekmek ve rekabet ortamı oluşturmaktır."

"Türk hakemliğinin geleceğine kalıcı katkılar sunacağına inancımız tamdır"

Üst klasman ve klasman hakemleri için hazırlanan kariyer planının yakın zamanda hakemlerle paylaşılacağının bildirildiği açıklama "Hakemlerimizin kısa ve orta vadede ulaşmaları istenen seviyeler kendilerine hedef olarak verilecek ve süreç takip edilecektir." şeklinde devam etti. Hakem kadrolarında yeni isimlerin kazandırılmasının hedeflendiği de belirtilirken, açıklama şu şekilde tamamlandı: "Yayınlanan talimat kapsamında yeni yüzler kazanmayı hedefleyen projelerimizi hayata geçirerek birlikte çalışacağımız hakem ve gözlemcilerimizi içeren klasman listelerini açıklıyoruz. Yakın zamanda paylaşacağımız eğitim ve performans odaklı yeni projeler yoluyla da Türk hakemliğinin içinde bulunduğu güven sorununun en kısa sürede ortadan kaldırılmasını hedeflenmekteyiz. Yenilikçi yaklaşımlarımızın Türk hakemliğinin geleceğine kalıcı katkılar sunacağına inancımız tamdır."

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK'nın boynu bükük: 1-4

2024-08-24 20:05 - Spor

ÇAMLIBEL SİTESİ MÜDÜRÜNDEN GAZETEMİZE AÇIKLAMA

2024-08-25 14:29 - Gündem

Gaziantep'te ücretsiz Sefo konseri!

2024-08-28 13:30 - Gündem

Gaziantep’te şüpheli ölüm! Cinayet mi, İntihar mı?..

2024-08-24 21:01 - Asayiş

Gaziantep’te ekmek zammı yolda!

2024-08-28 19:29 - Ekonomi

Gaziantepli tetikçiler sosyal medyada... Daha neler göreceğiz!

2024-08-25 12:42 - Gündem

Özcan Akcan'a kumpas mı kuruluyor?

2024-08-28 21:00 - Gündem

Gaziantep’te kira yardımı başvuruları başladı!

2024-08-28 20:52 - Ekonomi

BRAVO FIRILDAK BEKİR! BASINI BÖYLE SUSTURAMAZSINIZ

2024-08-26 11:04 - Gündem

GAZİANTEP'TE AKIL ALMAZ OLAY! 14 yaşındaki çocuğa Mermiler Yağdı!

2024-08-27 22:34 - Asayiş

İlgili Haberler

Volkan Group’tan Play-Off’ta Farklı Galibiyet

21:11 - Spor

Eyüpspor 3 – Gaziantep FK 0: Rădoi ile İlk Maçta Hayal Kırıklığı

18:25 - Spor

Ökkeş Sabah’tan U19 yönetimine sert tepki: “Olmuyorsa bırakın!”

15:58 - Spor

GAZİANTEP FK’DAN NET GALİBİYET! KAYSERİSPOR’U 3 GOLLE GEÇTİ

22:53 - Spor

MAÇA DOĞRU | Gaziantep FK - Kayserispor

08:46 - Spor

Günün Manşetleri

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem