?>

‘Mesnetsiz açıklamalar kabul edilemez’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’deki konuşmasında okuduğu şiir sonrasında bazı İranlı yetkililerin kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Politika - 6 yıl önce

Şentop, “İran’a uygulanan ambargo ve tecrit karşısında daima cesaretle hukuku savunan Cumhurbaşkanımıza karşı, bazı İranlı yetkililerce sergilenen yakışıksız tavırlar asla kabul edilemez” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile telefon görüştü. Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşına, söz konusu şiirin Karabağ ile ilgili olduğuna ve Erdoğan’ın konuşmasında İran’ı ima dahi etmediğine dikkati çekti.

Çavuşoğlu, buna rağmen böyle bir konuşma bahane edilerek, bu konuyla ilgili düşüncelerin Türkiye’ye iletebileceği kanallar da açıkken İran tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan mesnetsiz ve ağır açıklamalar yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin, en zor dönemlerinde İran’a herkes sırtını dönmüşken bu ülkenin yanında olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu gerçeğin unutulmasının İran’dan yapılan ağır açıklamalardan duyulan hayal kırıklığının boyutunu artırdığını belirtti.İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kasıtlı şekilde bağlamından koparılan bir şiir bahane edilerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yönelik sarf edilen saldırgan ifadeleri kınıyoruz” dedi. AK Partisi Sözcüsü Ömer Çelik de, “İranlı siyasetçiler, İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler” dedi.   

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kısıtlamalar genişleyecek mi?

2020-12-11 10:07 - Gündem

Türkiye’nin ilk mülteci kadın sanayicisi

2020-12-11 09:52 - Ekonomi

Başına çivili sopa ile vurulan yaralıyı, bir de ambulansta linç etmeye kalktılar

2020-12-11 06:55 - Gündem

Çatıda mahsur kalan kedi mahalleyi karıştırdı

2020-12-13 13:37 - Gündem

Bakü sokakları Türk bayrakları ile süslendi

2020-12-09 11:59 - Dünya

Gözü dönmüş sapık, 11 yaşındaki kız çocuğunu bina girişinde sıkıştırıp istismar etti! O anlar kamerada

2020-12-08 09:34 - Dünya

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

2020-12-07 10:52 - Sağlık

Son dakika: GAZİANTEP - Silahlı kavga: 2 yaralı

2020-12-08 07:17 - Gündem

Fatih Terim Luyindama'nın üzerini çizdi! 15 milyon euroluk teklif bekleniyor

2020-12-10 12:39 - Spor

Bakan Koca'dan Çin aşısıyla ilgili eleştirilere sert yanıt: Türkiye bu kadar zavallı mı?

2020-12-08 07:24 - Sağlık

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem