?>

MERİÇ’TEN ŞOK SÖZLER: ‘DURUM VAHiM’

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kadın cinayetleri ve şiddet olaylarının artışının, online alışveriş sitelerinde elektroşok cihazları ve biber gazı gibi savunma araçlarına olan talebi artırdığını belirtti. Meriç, "Hatta esnafımız bile savunma araçlarına stok bulamıyor ve bu araçların tükenmesi, suç oranlarının nasıl kontrolsüz bir şekilde arttığını gözler önüne seriyor" dedi.

Gündem - 8 ay önce

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu vahim olarak nitelendiren Meriç, "Yaşanan gelişmeler her bir vatandaşı derin bir endişeye sevk ediyor. Kadınlarımız ve kızlarımız sokaklarda güvenle yürüyemez hale gelirken, biber gazı, şok cihazı hatta bıçak taşıyarak kendi güvenliklerini sağlama çabasına girmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, AKP iktidarının ülkeyi ne hale getirdiğinin en somut göstergesidir" şeklinde konuştu.

Savunma Araçlarında Stok Bulunmuyor

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Özellikle kadınların güvenlik endişelerinin online alışveriş sitelerinde satılan elektroşok ve biber gazı gibi ürünlere olan talebi artırdığını dile getirdi. Meriç, "Üstelik esnafımız bile savunma araçlarına stok bulamıyor ve bu araçların tükenmesi, suç oranlarının nasıl kontrolsüz bir şekilde arttığını gözler önüne seriyor. Eğer bu gidişat değişmezse, yarın sokaklarda silah taşıyan insanları görmek kimseyi şaşırtmayacak," ifadelerine yer verdi.

 Bu Çarpık Düzeni Değiştirmeye Kararlıyız

Ak Parti hükümetinin uyuşturucu ve suç çetelerine karşı mücadelede başarısız olduğunu iddia eden Meriç şöyle devam etti: "Sokaklarda çeteler cirit atıyor, sınırlar yol geçen hanına dönmüş. Taciz ve şiddet olaylarının hızla artmasının bir sebebi de yargının suçlulara karşı gösterdiği aciz tutumdur. Kameralar önünde yaşanan taciz vakasında, tacizcilerin 26 suç kaydına rağmen serbest bırakılması, adaletin nasıl çürüdüğünü kanıtlıyor. CHP olarak, bu çarpık düzeni değiştirmeye kararlıyız. Kadınlarımızı ve toplumumuzu koruyacak güçlü bir adalet sistemi inşa etmek zorundayız."

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP'E BİR İTHAL MÜDÜR DAHA!

2024-10-08 22:16 - Gündem

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanından Zehir Zemberek Açıklama: Kılıçparlar, Fatma Şahin'i suçladı

2024-10-06 18:25 - Gündem

BATUHAN DEMİR NEDEN İNTİHAR ETTİ? GİBTÜ YÖNETİMİ HESAP VERECEK Mİ?

2024-10-06 11:08 - Gündem

GAZİANTEP'TE İKİ GRUP ARASINDA SİLAHLI KAVGA! YARALILAR VAR!

2024-10-07 22:14 - Asayiş

SAHTEKARLIĞIN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

2024-10-04 11:28 - Gündem

Gaziantep En Kötü Rekora Koşuyor! İntihar Rekoru! Kim Durduracak Kim Çare Bulacak?

2024-10-05 16:34 - Asayiş

ŞOK...ŞOK... İŞTE İHTİHAR EDEN ÖĞRENCİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ

2024-10-05 23:02 - Gündem

GAZİANTEP'TE FECİ KAZA! Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi

2024-10-03 22:20 - Gündem

Gaziantep OSB'de Pompalı dehşeti

2024-10-06 10:30 - Gündem

SON DAKİKA.... Tünelde Can Pazarı! ÇOK SAYIDA YARALI VAR!

2024-10-08 23:49 - Gündem

İlgili Haberler

SANKO HOLDİNG'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

10:04 - Gündem

JASAT 47 Hırsızlık Şüphelisini Yakaladı

16:28 - Gündem

CHP’li Vekil Melih Meriç, Onur Özdemir İçin Sahada

15:56 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN KURBAN DENETİMİ VE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

15:37 - Gündem

GTO’DAN GAZİANTEP DIŞ TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI

10:33 - Gündem

Günün Manşetleri

SANKO HOLDİNG'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

10:04 - Gündem

JASAT 47 Hırsızlık Şüphelisini Yakaladı

16:28 - Gündem

CHP’li Vekil Melih Meriç, Onur Özdemir İçin Sahada

15:56 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN KURBAN DENETİMİ VE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

15:37 - Gündem

GTO’DAN GAZİANTEP DIŞ TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI

10:33 - Gündem