?>

Korona virüs olan hasta inme geçirdi

Gaziantep’te, korona virüs tedavisi gören hasta virüse bağlı olarak inme geçirdi.

Sağlık - 4 yıl önce

Vücudunun sol tarafından güç kaybı yaşayan hasta Özel ANKA Hastanesinde gördüğü tedavi sonrası kısa sürede hem korona virüsü, hem de inmeyi yendi.Gaziantep’te yaşayan 50 yaşındaki Ömer Taşdelen, belirtiler üzerine gittiği Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde yaptırdığı Covid-19 PCR testi pozitif çıkınca hemen tedaviye alındı. Tedavi süreci devam eden Taşdelen’in beynine pıhtı atması sonucu vücudunun sol tarafında inmeye bağlı güç kaybı oluştu. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 18 gün serviste medikal tedavisine devam edilen Taşdelen, hızlı müdahale sonucunda kısa sürede sağlığına kavuştu.

“Korona virüs nörolojik hastalıklara neden olabiliyor”

ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ, akciğer enfeksiyonu olarak kabul edilmesine rağmen korona virüsün son zamanlarda kan pıhtılarının atması sonucunda inme gibi nörolojik hastalıklara da neden olabileceğini vurguladı. Bu tür durumlarda zamanla yarışıldığını belirten Dr. Belgin İkidağ, “Hastamızın hastanede yatması, hızlı ve profesyonel ekibin hastaya zamanında müdahale etmesiyle, hastada oluşması muhtemel büyük hasarların önüne geçildi” dedi.

“Erken müdahale edilmesi sakatlık ve ölüm oranını düşürmektedir”

Hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Nöroloji Uzmanı Dr. Mesut Bulut ise, “Hastamızda aniden sol tarafında güç kaybı oldu ve şuur bozukluğu oluştu. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 18 gün serviste medikal tedavisine devam edildi. Motor güç kaybı yaşayan hasta hızlı müdahale sonucunda ve fizik tedavi ile toparlandı. Hastanın kontrol muayenesinde durumunun iyiye gittiğini, korona virüs tedavisinin de olumlu sonuçlandığını, ikinci PCR testinin de negatif olduğunu gözlemledik. İnme rahatsızlıklarında erken müdahale edilmesi sakatlık ve ölüm oranını düşürmekte. Bu nedenle hastaya erken müdahale hayati önem taşımaktadır“ ifadelerini kullandı.Sağlığın yerini hiçbir şeyin tutmadığını belirten hasta Ömer Taşdelen, hastaneye ve doktorlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Hayvanat Bahçesinin yeni sakinleri tanıtıldı

2021-04-05 06:07 - Yaşam

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

2021-04-02 12:36 - Eğitim

Şanlıurfa'da feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

2021-04-01 06:41 - Gündem

GSO ile KMTSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

2021-03-30 10:44 - Ekonomi

Tramvay yolunda bayılmıştı, yaşadığı dram ortaya çıktı

2021-04-02 10:16 - Asayiş

KBB Uzmanı Opr. Dr. Bülent Akın MMT Amerikan Hastanesi'nde

2021-03-31 09:06 - Sağlık

VALİ GÜL YAVUZELİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

2021-04-02 08:32 - Gündem

GAÜN İLE ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

2021-03-31 12:55 - Eğitim

Feci kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi

2021-04-04 09:21 - Gündem

AKINCI prototip 3 ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

2021-03-31 07:10 - Teknoloji

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem

Gaziantep'te Trafik Şube Müdürünü tehdit eden o muhtar tahliye edildi

10:17 - Gündem

SANAYİCİ KAMİL ŞERBETÇİ’NİN 27. VEFAT YIL DÖNÜMÜ

09:28 - Gündem

UMUT YILMAZ'DAN AVOS İNŞAAT'A BALLI KIYAK!

21:25 - Gündem