?>

Kentlerde söz sahibi gençler çalıştayı düzenlendi

Avrupa Birliği Erasmus Plus KA 347 “Kentimin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim Projesi” kapsamında gerçekleştirilen kentlerde söz sahibi gençler çalıştayı gerçekleştirildi.

Eğitim - 4 yıl önce

GAÜN Mimarlık Fakültesi ve Endüstri Mühendisliğinde gerçekleştirilen çalıştay, Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri kapsamında dört ana başlık altında değerlendirilmesi ve sürdürülebilir kent anlayışına gençlerin katkıda bulunmasını amaçlıyor. Bu kapsamda belirlenen “Çevre ve Atık”, “Ulaşım ve Trafik”, “ İmar ve Planlama” ve “Kentsel Dönüşüm” alanlarında çalışma yapmak üzere Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan proje ekibi, GAÜN Öğretim elemanlarından oluşan proje yürütücüleri Doç. Dr. Aslı Özpolat, Doç. Dr. Eren Özceylan, Doç. Dr. Ferda Nakıpoğlu Özsoy ve Öğr. Gör. Ayca Özceylan ile bir araya geldi.

Dört gün süren eğitim ve çalıştayın ilk gününde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Şafak Hengirmen Tercan, sürdürülebilir kentlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Çalıştayın ikinci gününde, GAÜN Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Paydak ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özakça, kent ve çevre ilişkisi üzerine bilgiler aktardı. Kanada ve İngiltere'den çevre dostu kent örnekleri veren konuşmacılar, küresel iklim değişikliği ve bu alanda yapılan antlaşmaların etkileri hakkında da gençleri bilgilendirdi. Kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili bilgilerin de yer aldığı çalıştayda, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Kuyucu ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Gürbüz Yıldırım, kentsel dönüşümün kent dokusuna olan etkilerini iyi örnek uygulamaları çerçevesinde anlattı.

Çalıştayın üçüncü gününde ise Mimarlar Odası 13'üncü ve 14'üncü Dönem Başkanı Özgür Girişken ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Uzmanlarından Duygu Karabay Doğan, Burcu Koç ve Hasan Aysa konuşmacı olarak yer aldı. “İmar ve Planlama” ile “Ulaştırma ve Trafik” konularının tartışıldığı günün ardından, öğrenciler kentin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla beyin fırtınası yaklaşımı ile fikirlerini paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te hangi mahallede ve saatlerde elektrik kesilecek?

2021-11-12 16:51 - Gündem

Bu görüntüler artık bezdirdi

2021-11-10 18:49 - Gündem

Dolar kuru 10 TL'yi aştı

2021-11-12 19:31 - Ekonomi

WhatsApp'ta yeni hareketlilik: Son görülme, seçili kişilere kapatılabilecek

2021-11-11 16:34 - Teknoloji

Rusya'da 2021 yılında bin 72 kadın cinayeti işlendi

2021-11-16 12:18 - Dünya

Türkiye'nin benzinli ve dizel araçlara veda edeceği tarih belli oldu

2021-11-12 16:54 - Ekonomi

3D yazıcıdan 'yüzde 100 bitkisel et' üretimi

2021-11-17 09:40 - Dünya

‘Tosuncuk'un ağabeyi tutuklandı

2021-11-11 17:31 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza! Tramvay yoluna girdi

2021-11-16 18:27 - Gündem

200 bin TL'ye satışa koyulan Tofaş otomobil görenleri şaşırttı

2021-11-11 09:28 - Otomobil

İlgili Haberler

Gaziantep Üniversitesi’nde “20 Bin Dolar Karşılığı Kayıt” İddiası

00:23 - Eğitim

Gaziantep’te Afet Sonrası Bazı Okullarda Eğitime Ara

23:45 - Eğitim

Gaziantep Valiliği Kantinleri Denetledi: “Çocuklarımızın Sağlığı Önceliğimiz”

19:45 - Eğitim

VALİ ÇEBER’DEN OKUL ZİYARETİ: ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

19:38 - Eğitim

YÖK Duyurdu: Üniversitelere Yeni Bölümler Geliyor

18:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem