?>

İnşaat firması mağdurları hakkını arıyor

Gaziantep'te Yükseliş Turan Yatırım adlı bir inşaat firmasının Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde inşası devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kişiye sattığını iddia eden vatandaşlar, isyan etti.

Asayiş - 4 yıl önce

Gaziantep'te Yükseliş Turan Yatırım adlı bir inşaat firmasının Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde inşası devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kişiye sattığını iddia eden vatandaşlar, isyan etti. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, mağdur edildiklerini söyledi.

Yükseliş Turan Yatırım adlı bir inşaat firmasının Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde inşası devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kişiye sattığını iddia eden vatandaşlar, firma önünde eylem yaptı. Mağdur edildikleri için yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, firma yetkililerine ulaşamadıklarını söyledi. İddiaların sorulacağı firma yetkililerine ise ulaşılamıyor.

“Benim dairemi benden başka 15 kişiye daha satıldığını öğrendim”

Almak istediği dairenin daha sonradan 15 kişiye daha satıldığını öğrendiğini belirten mağdur Meryem Aslan, “ Yeditepe ve Beylerbeyi Projeleri adı altında aynı daireleri aklınıza gelmeyecek sayıdaki insanlara sattılar. 3-5 Bin TL demeden insanların yastık altı birikimlerini ellerinden alıp ev sahibi olma vaadiyle kandırdılar. İnsanlar 2014 yılından bugüne kadar para vermişler ne zamanki evimiz nerede dediklerinde ise firma yetkilileri türlü bahanelerle insanları kandırmış. Biz devletimizden yardım istiyoruz. Çıksınlar, saklanmasınlar biz açıklama bekliyoruz. Benim dairemi benden başka 15 kişiye daha satıldığını öğrendim” ifadelerini kullandı.

“İkimize aynı evi satmışlar”

Aynı evi aldıklarını tesadüfen fark ettiklerini söyleyen 2 kadın ise , “1 yıl önce 3+1 daire aldık. Aynı evi bir başka tarihte ablaya satmışlar. Merkezlerine gidiyoruz ancak her yer kapalı. Kimseyle muhatap olamıyoruz. Kimse daireniz şu zaman teslim olacak bile demiyor ve telefonlarını da açmıyorlar. Paralarımızı vermiyorlar. Mağdurlar olarak bir grup kurduk ve evraklarımızı oradan paylaştık. Tesadüfen ikimizin de aynı evi aldığı ortaya çıktı” dediler.

“Başımızı sokacak evimiz olsun istedik”

Ev sahibi olma umuduyla para yatırdığını ancak dolandırıldığını belirten mağdur Hacı Çiçek, “Ben de yaklaşık 1 yıl önce firmanın Beylerbeyi Mahallesinde inşası devam eden projeden 2+1 daire almak istedim. 40 bin TL ödeme yaptım ama 30 bin, 300 bin, 200 bin TL veren insanlarda var. Bu insanlar emeğini vermiş oraya bu hayatta emekten üstün bir şey yoktur. İnsan emeğini bir umuda bağlar bizde başımızı sokacak evimiz olsun istedik. Bu adamlar bizi dolandırdı. Bunun adı düpedüz dolandırmaktır. Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallerinde inşaatlar var. Toplamda şuana kadar 100 kişiyiz ama belki daha fazlayızdır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sararmış tırnaklar nasıl beyazlar?

2021-12-02 18:56 - Sağlık

Gaziantep'te eşi benzeri olmayan kültür ve sanat yatırımı

2021-11-30 11:15 - Gündem

Sosyal tesislerinde sağlığına kavuştu

2021-11-29 13:45 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziantep OSB'ye tam not

2021-12-04 17:39 - Gündem

Gaziantep OSB'den büyük bir başarı daha

2021-12-02 20:02 - Ekonomi

'Covid-19 hastaları gereksiz antibiyotik kullanmamalı'

2021-12-01 17:57 - Sağlık

İkinci el araç fiyatları düşecek mi? İşte cevabı

2021-12-04 15:54 - Ekonomi

Cani babanın ifadesi ortaya çıktı

2021-12-01 17:53 - Gündem

iPhone kullanıcıları için uyarı... Artık geri dönüş yok

2021-12-01 19:17 - Teknoloji

Gaziantep merkezli sahte altın operasyonu!

2021-12-04 16:31 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu: Uyuşturucu, Silah ve Kimyasal Madde Ele Geçirildi

18:16 - Asayiş

Gaziantep’te Kırmızı Bültenle Aranan 2 DEAŞ Şüphelisi Yakalandı

18:18 - Asayiş

Gaziantep’te Elektrik Kesintisi Saatlerdir Sürüyor

18:29 - Asayiş

Gaziantep’te Fırtına Hastaneyi Vurdu: Cephe Parçaları Koptu, Araçlar Hasar Gördü

19:44 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem