?>

İngiltere'de vatandaşlar uyarıldı! Kırmızı alarm verildi

Politika - 4 yıl önce

İngiltere'de vatandaşlar uyarıldı! Kırmızı alarm verildi

İngiltere Meteoroloji Ofisi, pazartesi ve salı günleri hava sıcaklığının ilk kez 40 dereceye ulaşmasının beklendiğini belirterek kırmızı alarm yayınladı.

İngiltere Meteoroloji Ofisi, pazartesi ve salı günleri hava sıcaklığının ilk kez 40 dereceye ulaşmasının beklendiğini belirterek kırmızı alarm yayınladı.

İngiltere Meteoroloji Ofisi tarafından yapılan açıklamada, pazartesi ve salı günü ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaşmasının beklendiği duyuruldu. Tehlikeli hava şartları nedeniyle "kırmızı alarm" yayınlandı. Alarmın başkent Londra'dan Manchester ve York'a kadar uzanan bölgeleri kapsadığı ifade edildi.

"Olağan dışı" sıcaklıklar

Sıcaklıkların ilk kez 40 dereceye ulaşmasının beklendiği vurgulanırken, öngörülen sıcaklıklar "olağan dışı" olarak nitelendirildi. Aşırı sıcaklıkların altyapıyı etkileyebileceği ve olumsuz sağlık koşullarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının 25 Temmuz 2019'da Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi'nde İngiltere'nin şimdiye kadarki rekor sıcaklığı olarak kaydedilen 38.7 dereceyi geçmesinin beklendiği belirtildi.

"40 dereceye ulaşması tarihi bir an"

Meteoroloji Ofisi Sözcüsü Grahame Madge, yüksek sıcaklık uyarısını "potansiyel olarak çok ciddi bir durum" olarak nitelendirdi. Madge, pazartesi ve salı günü sıcaklıkların 40 dereceye ulaşmasının "tarihi" bir an olacağını söyledi. Madge ayrıca, "40 dereceye ulaşırsak bu iklim değişikliğinin artık bizimle olduğunu gösteriyor. Bu gibi durumlar, iklim değişikliği nedeniyle çok daha muhtemel hale geliyor" dedi.

"Ulusal bir acil durum"

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Meteoroloji Ofisi'nin hava sıcaklıklarıyla ilgili verdiği uyarıyı "ulusal bir acil durum" olarak nitelendirdi. Aşırı sıcak havanın sağlık ve sosyal bakım sistemini etkileyebileceğine, sadece risk gruplarında olan insanların değil, aynı zamanda sağlıklı insanların da hastalık ve hayati tehlike riskiyle karşılaşabileceğine dikkat çekildi.

 
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta ehliyetsiz sürücü kazaya neden oldu

2022-07-13 17:44 - Otomobil

Omicron Varyantının En Önemli Belirtileri: Ciltte Kızarıklık ve Kaşıntıya Dikkat!

2022-07-09 17:01 - Dünya

Yeni 2023 Honda CR-V tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

2022-07-13 15:50 - Teknoloji

ABD F-16 satışı için Türkiye'ye iki şart sunacak

2022-07-13 14:47 - Teknoloji

Sevilla, Cim-Bom'u hem sevindirdi, hem üzdü!

2022-07-15 14:04 - Spor

Sigaraya zam geldi mi, fiyatlar ne kadar oldu?

2022-07-15 13:17 - Ekonomi

Bu cinayette herşey var

2022-07-12 15:04 - Gündem

ASELSAN’dan yeni böcek İHA!

2022-07-14 15:00 - Gündem

Mehmetçik nöbete devam ediyor

2022-07-12 16:48 - Asayiş

Yetkililerden 'Fırat Nehri'ne siyanür karıştı' iddiasına yalanlama!

2022-07-12 16:40 - Sağlık

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem