?>

İmralı heyeti bugün Öcalan ile görüşecek

DEM Parti İmralı heyeti bugün teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşecek. Görüşme heyetinde ise Ahmet Türk yer almayacak.

Gündem - 3 ay önce

DEM Parti İmralı heyeti bugün teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşecek. Heyetin, Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşmek için bugün İmralı Adası'na gidecek.

HEYETTE AHMET TÜRK YER ALMADIHeyette Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'in bulunduğu, Ahmet Türk'ün ise yer almadığı öğrenildi. Heyette Ahmet Türk'ün yer almaması dikkat çekti. Öcalan ile görüşme başvurusunun, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adına yapıldığı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan ve DEM Parti heyetinin İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmesi ve siyasi partilere ziyaretleriyle devam eden "barış süreci", yeni gelişmelerle işliyor. DEM Parti heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı'da ikinci kez görüşmek için bugün Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Dem Parti'den yapılan açıklamada, "DEM Parti İmralı Heyeti, Sayın Öcalan ile görüşmek için başvuruda bulundu. Başvuru yazılı olarak yapıldı" denildi.

NE OLMUŞTU?MHP Genel Başkanı Bahçeli 22 Ekim 2024'te partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Türkiye'ye getirilirken, 'Her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" diyerek Öcalan'ın Meclis'te konuşma yapması için çağrıda bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan 28 Aralık Cumartesi günü İmralı'ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi.

O görüşmede Öcalan'ın, "Sayın (MHP lideri Devlet) Bahçeli'nin ve Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim ... gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım" dediği aktarılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE FLAŞ ATAMA

2025-01-21 10:42 - Gündem

UMUT YILMAZ GEREĞİNİ YAPTI

2025-01-17 17:14 - Gündem

Ömer Faruk Öztekin Hakkında Şok İddia

2025-01-17 10:52 - Gündem

Ersin Atar'dan hadsiz açıklama

2025-01-21 20:54 - Politika

Aman dikkat! 34 kişi öldü, 32 kişi yoğun bakımda

2025-01-15 21:56 - Gündem

ARAZİ KAVGASI KANLI BİTTİ: 2 ÖLÜ 5 YARALI

2025-01-19 20:10 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

2025-01-16 09:37 - Gündem

ŞOK İDDİA! MÜDÜR ŞAHİN BU İDDİALARA NE CEVAP VERECEK? 

2025-01-16 14:39 - Gündem

ERSİN ATAR’A MAHKEMEDEN RET

2025-01-20 19:38 - Gündem

Anahtar Parti Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı belli oldu

2025-01-16 16:34 - Gündem

İlgili Haberler

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem

Günün Manşetleri

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem