?>

HKÜ'nün yeni açılan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü”nün tanıtım toplantısında lezzet geçidi

Eğitim - 5 yıl önce

Bu sene ilk kez öğrenci kabul edecek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün akademisyenleri, bölümün tanışma ve tadım etkinliğinde özel aperatif lezzetler hazırlayarak, katılımcıların beğenisine sundu.

Bu sene ilk kez öğrenci kabul edecek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün akademisyenleri, bölümün tanışma ve tadım etkinliğinde özel aperatif lezzetler hazırlayarak, katılımcıların beğenisine sundu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde yapılan etkinlikte, farklı içeriklere sahip atıştırmalıklar, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Görün Arun ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki akademisyenlere ikram edildi.

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler arası iş birliğinin artırılması için düzenlenen programda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri bölümün vizyonu, misyonu ve amacı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Gaziantep açık bir mutfak

Tadım ve tanışma etkinliğinde konuşma yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “HKÜ olarak açık bir mutfak olarak nitelendirilen lezzet diyarı Gaziantep'e akademik alt yapımız, teorik ve pratik bilgi birikimimiz ile gastronomi alanında da katkı sunmak istiyoruz. Mutfak kültürümüzün sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ve güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılmasını da bir vazife olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerimizden, özverili bilimsel çalışmalar bekliyoruz” dedi.

“Bölüm olarak gerekli tüm alt yapıya sahibiz”

Bölüm olarak ihtiyaç duyulan tüm alt yapıya sahip olduklarını söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Furkan Baltacı, “Gastronomi bölümü olarak bilimsel anlamda, gastronomi eğitiminin gerektirdiği, tüm alt yapıya sahibiz. Altyapıdan kastımız, mutfağımız ve bilimsel donanımımızdır. Gastronomi, bilim olarak disiplinlerası bir alt yapı gerektirmektedir. Gıda Mühendisliği, Beslenme Diyetetik Bilimi, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi bu yapının temel taşlarıdır. Bölümümüz bu yapıyı güçlü bir şekilde inşa etmiş bulunmaktadır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Makaric paylaşılamıyor

2021-07-01 10:34 - Spor

Atış poligonunda silah yanlışlıkla ateş aldı: 1 ölü

2021-07-01 06:14 - Asayiş

Bakan Selçuk'tan Spor Köyü'ne tam not

2021-07-06 14:33 - Spor

Korona virüs sürecinde propolis satışı arttı

2021-07-02 08:04 - Sağlık

Gastronomi Şehrinin” Modern Kurutmalıkları” dünyaya ihraç ediliyor

2021-07-01 12:59 - Ekonomi

GAÜN Hukuk Fakültesi'nde kurum içi eğitim

2021-06-30 13:01 - Eğitim

“Okullaşmada dünya rekoru kırıyoruz”

2021-07-05 14:45 - Eğitim

Yılın ilk kurutmalıkları güneşe bırakıldı

2021-07-02 08:00 - Ekonomi

Fortune 500’e Altunkaya ve Lidersan damgası

2021-07-02 12:35 - Ekonomi

Fazla enerji içeceği içti kalp rahatsızlığı geçirdi

2021-07-07 06:15 - Sağlık

İlgili Haberler

Gaziantep Üniversitesi’nde “20 Bin Dolar Karşılığı Kayıt” İddiası

00:23 - Eğitim

Gaziantep’te Afet Sonrası Bazı Okullarda Eğitime Ara

23:45 - Eğitim

Gaziantep Valiliği Kantinleri Denetledi: “Çocuklarımızın Sağlığı Önceliğimiz”

19:45 - Eğitim

VALİ ÇEBER’DEN OKUL ZİYARETİ: ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

19:38 - Eğitim

YÖK Duyurdu: Üniversitelere Yeni Bölümler Geliyor

18:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem