?>

Hafta sonu kısıtlamalarından sonra acil servisler nefes aldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iki hafta önce hafta sonu kısıtlamalarıyla başlayan düzenleme şimdiden acil servislere nefes aldırdı.

Sağlık - 4 yıl önce

 Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Cander, "Tedbirler vaka sayılarının düşmesine yardım etti. Hafta sonu kısıtlamaları acillerdeki yoğunlukları azaltacak" dedi.

Vaka sayılarının artışa geçmesi kısıtlamaların genişletilmesini de beraberinde getirdi. Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, yeni kararlarla birlikte acillerdeki yoğunluğun azalacağını söyledi.

"KISITLAMALARLA VİRÜSÜN BELİNİ KIRACAĞIZ"

Cander, "Pandemilerin kendilerine has dalgalanma özellikleri var. 15 gün önce acillerde kaos oldu. Yoğun bakımlarda, acillerde uzun kuyruk fotoğrafları yansıdı. Artan vefat ve ağır hasta sayılarıyla tedbir almak zorundaydık. On gün önceki tedbirler vaka sayılarının düşmesine yardım etti ama karışıklığa da neden oldu. Tamam mekanları kapatıyorduk, ama insanlar açık havalara akın etti. Son bir haftadır kırılma ve vaka sayılarının yatay düzeyde ilerlediğini görüyoruz. Hafta sonu kısıtlamaları acillerdeki yoğunlukları azaltacak. Bu tedbirlerin iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum. Kısıtlamalarla virüsün belini kıracağız" dedi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander

'EVDE GÖRÜŞELİM' DERSENİZ SONUÇ ALAMAYIZ

Yeni Şafak'ın haberine göre, tedbirlerin vatandaşların hayatına dokunması gerektiğinin altını çizen Cander, "Mart ayında aldığımız kısıtlamaların sonunda başarılı olunca Nisan, Mayıs gibi normalleşmeye başladık. Ancak normalleşmede iyi bir tablo çizemedik. Neden böyle oluyor? Hayatımıza dokunmazsa olayın önemini anlayamıyoruz. Kısıtlamalar herkese biraz dokunacak, böyle olunca olayın daha ciddi boyutlarda olduğunu anlıyoruz" dedi.

Cander sözlerine şöyle devam etti:

"Bu dönemin Mart ayına göre daha olumsuz bir tarafı var. Kapalı alanı kullanma oranımız çok arttı. Havaların soğumasıyla kışın başlangıcındayız. Ocak ayı her zaman hastalıkların pik yapma zamanıdır. Ev ziyaretleri sokağa çıkamıyorum diye 'evde görüşelim' derseniz bu işin içinden çıkamazsınız. Özellikle gece yoğun olan metropoller için kısıtlama çok iyi oldu. Esnek mesai çok önemli. Hafta sonu bizim için çok değerli. Bunlar en çok virüsle mücadelenin başında geliyor."

Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Tatlıses'ten kurallara uymayanlara sert tepki: Doludan aracını koruyanlar maske takmaya üşeniyor

2020-11-30 13:18 - -

Acun Ilıcalı, yeni platformu Exxen için Tolga Çevik ile anlaştı

2020-11-30 13:00 - -

İşte Mehmet Ali Erbil'in son hali! Kızı, "Çok yakında büyük sürpriz var" notuyla paylaştı

2020-11-26 07:50 - -

"DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP İÇİN"

2020-11-30 13:37 - Yaşam

Rahat turladık: 3-0

2020-11-25 17:09 - Spor

Müge Anlı dehşete düştü! Kadın, 6 aylık bebeğini tandırda diğerini de boğarak öldürdü

2020-12-01 12:58 - -

Hayatını kaybeden Maradona'nın ölmeden önceki son sözleri ortaya çıktı

2020-11-26 17:29 - Spor

Kendini tavana asarak intihar etti, arkasında bıraktığı notun her satırı yürek dağladı

2020-12-01 13:03 - Gündem

Maradona'nın ölümündeki korkunç şüphe sonrası savcılık soruşturma başlattı

2020-11-30 13:05 - Spor

BİSİKLET HIRSIZLARI YAKALANDI

2020-11-27 13:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem