?>

GTB’DE, MUHASEBECİLERE İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğiyle, şirketlerin insan kaynakları ve muhasebe departmanı çalışanlarına yönelik, “İstihdam Teşvikleri’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gündem - 6 yıl önce

SGK uzmanları toplantıda katılımcılara 2019 yılı istihdam teşvikleri ve teşvikten yararlanma şartları hakkında bilgiler verdiler.

 

GTB meclis salonunda düzenlenen ‘İstihdam Teşvikleri ‘bilgilendirme toplantısına, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, Meclis Üyeleri Ahmet Karakan, Mehmet Emin Balyemez, Genel Sekreter Özgür Bayram ve Gaziantep’te çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren çok sayıda şirketten muhasebe ve insan kaynakları temsilcileri katıldı.

SGK Şahinbey Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Çılgın ve Şef Mehmet Nuri Güngör'ün, ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kapsamında uygulanan teşvikler hakkında açıklamalarda bulunduğu toplantıda, katılımcılara teşvikten yararlanma şartları hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ali Alagöz, istihdam seferberliği kapsamında uygulanmaya konulan ilave istihdam teşviklerinin işçi ve işveren açısından çok önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Gaziantep iş dünyası olarak istihdam seferberliğine ilk günden bu yana destek verdiklerini ve bu seferberliğin hedefine ulaşması için tanıtıcı faaliyetler yürüttüklerini belirten Alagöz, ‘Bizler her şeyden önce ülkemizin üretimden gelen gücüne inanıyoruz. Her istihdam, yeni bir üretim ve yeni bir yatırım sahası demek. Bu nedenle işverenlerimizi hem ülkemizin güçlü yarınlarına daha fazla katkı sağlamaya, hem de içerisinde tarihi fırsatlar barındıran istihdam seferberliğinden yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

SGK Şahinbey Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Çılgın ile Şef Mehmet Nuri Güngör ise yaptıkları konuşmalarda, istihdam teşvikleri ve bu teşviklerden yararlanma şartları hakkında bilgiler verdi.

İşverenin belirli şartları sağladığı taktirde Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve verginin yanında ücret ödemediğini kaydeden Çılgın, bunun yanı sıra asgari ücret desteğinin kapsamının da genişletildiğini dile getirdi.

Toplantı sonrası SGK uzmanları muhasebecilerden gelen soruları yanıtladılar.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MECLİSLER ŞEKİLLLENDİ

2019-04-02 13:24 - Politika

BAŞKAN TAHMAZOĞLU YENİ DÖNEME BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLADI

2019-04-02 13:39 - Ekonomi

OTİZMİN FARKINDA OLMAK İÇİN İZ BIRAKTILAR !

2019-04-02 09:30 - Sağlık

FADILOĞLU: “HALKIMIZA GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

2019-04-02 07:31 - Politika

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

2019-04-03 08:24 - Sağlık

BAŞKAN ŞAHİN TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

2019-04-03 14:25 - Politika

Altına seçim freni

2019-04-03 08:11 - Ekonomi

Otizmli çocuğunuzu sevgiyle hayata kazandırın

2019-04-02 10:06 - Sağlık

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2019-04-02 10:07 - Sağlık

VALİ GÜL, SANKO ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

2019-04-03 08:20 - Sağlık

İlgili Haberler

FATMA ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KONUT YATIRIMLARI SÜRÜYOR

12:03 - Gündem

ABD Kimpaş Holding'i kara listeye aldı

10:43 - Gündem

KANSER TEDAVİSİNDE NOKTA ATIŞI

10:07 - Gündem

Şahinbey’de 7 Günlük Denetim Maratonu

10:00 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ BÖLGEDE OTOPARK SORUNUNA PRATİK ÇÖZÜM

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

FATMA ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KONUT YATIRIMLARI SÜRÜYOR

12:03 - Gündem

ABD Kimpaş Holding'i kara listeye aldı

10:43 - Gündem

KANSER TEDAVİSİNDE NOKTA ATIŞI

10:07 - Gündem

Şahinbey’de 7 Günlük Denetim Maratonu

10:00 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ BÖLGEDE OTOPARK SORUNUNA PRATİK ÇÖZÜM

13:50 - Gündem