?>

GTB, ÜYE FİRMALARINI UR-GE PROJELERİYLE DÜNYA PAZARLARINA TAŞIYOR

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı'nın ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi’ programı kapsamında, Gıda Sektöründe yer alan üyelerine yönelik ikinci UR-GE projesini hayata kazandırdı.

Gündem - 4 yıl önce

GTB koordinesinde gerçekleştirilecek olan projede, sürdürülebilir ihracat kapasitesini artırmak isteyen gıda firmalarına eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri gibi çeşitli konularda destek sağlanacak. 

GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE projesinin açılış toplantısı, COVİD-19 tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapıldı. UR-GE projesinde yer alan firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, üyelerini UR-GE projeleriyle dünya pazarlarına taşımak istediklerini söyledi. 

GTB’nin şu ana kadar farklı sektörlerde üyelerine yönelik toplam 4 UR-GE projesini hayata kazandırdığını anımsatan Bayram, gıda sektörüne yönelik ise ikinci UR-GE projesine start verdiklerini dile getirdi. 

Kümelenme aşaması ve ihtiyaç analizlerinin belirlenmesinin ardından katılımcı firmalara hedef pazarlar hakkında eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile yurtdışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetleri sağlayacaklarını kaydeden Bayram, 3 yıl süreyle devam edecek olan UR-GE projesinde faaliyetlerin yüzde 75’inin Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi. 

Gıda UR-GE projesi hakkında açıklamalarda bulunan 4K Yönetim Destek Merkezi Koordinatörü Funda Suran ise projenin temel amacının gıda sektöründe kümelenmeyi sağlayarak, firmaların sürdürülebilir ihracatını artırmak ve uluslararası rekabet gücünü geliştirmek olduğunu ifade etti. 

UR-GE projelerinde temel yaklaşımın sektörel kümelenme olduğuna dikkat çeken Suran, kümelenmenin benzer süreçleri ve benzer problemleri yaşayan firmaların ortak akıl ve ortak çözüm yolları ile hareket etmesine katkı sunduğunu söyledi. 

Kümelenme ile firmaların fuar ziyaretleri, eşleştirme faaliyetleri ve alım heyetleri gibi organizasyonlara katılarak daha az zamanda hedeflerine uygun potansiyel alıcılara ulaşabilme olanaklarının olduğunu aktaran Suran, konuşmasında ayrıca projedeki destekler, ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlıklar, yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. 

Toplantı, projeye katılan firma temsilcilerinden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı Olayı Aydınlatıldı

2020-11-10 09:29 - Gündem

Dilencilikle mücadele devam ediyor

2020-11-08 13:16 - Gündem

KENT KONSEYİ'NDEN KOMPOZİSYON YARIŞMASI

2020-11-10 13:37 - Gündem

BEŞİKTAŞ'A patladık;3-1

2020-11-06 20:03 - Spor

Gaziantep’te huzur operasyonu

2020-11-05 08:30 - Gündem

Berat Albayrak İstifa Etti İddiası

2020-11-09 05:56 - Politika

BÜYÜKŞEHİR GAZİANTEP’İ AĞAÇLANDIRIYOR

2020-11-08 12:41 - Gündem

GKV’li Minik Ressamlar Ödüllendirildi

2020-11-04 12:30 - Gündem

YENİ ORMAN ALANLARINA 15.000 ADET FİDAN DESTEĞİ

2020-11-04 14:07 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR EVLERİ ISITIYOR

2020-11-06 12:27 - Gündem

İlgili Haberler

HACI KARAMAN'IN ACI GÜNÜ

11:38 - Gündem

HİÇ Mİ USLANMADINIZ!

09:11 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH DİYOR Kİ; HERKES HADDİNİ BİLECEK

17:43 - Gündem

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE ZİYARET

17:14 - Gündem

ANPA GROSS'TA YİNE KRİZ

15:11 - Gündem

Günün Manşetleri

HACI KARAMAN'IN ACI GÜNÜ

11:38 - Gündem

HİÇ Mİ USLANMADINIZ!

09:11 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH DİYOR Kİ; HERKES HADDİNİ BİLECEK

17:43 - Gündem

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE ZİYARET

17:14 - Gündem

ANPA GROSS'TA YİNE KRİZ

15:11 - Gündem