?>

GSO Başkanı Ünverdi'den doğalgaz ve elektrik çağrısı

Ekonomi - 4 yıl önce

İran’ın 10 günlük gaz kesintisini yapacağını açıklamasının ardından BOTAŞ’ın sanayicilere verdiği gazda kesintiye gitmesine ilişkin açıklama yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Bu konu üretimde önemli aksamalara neden olmadan çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

İran'ın 10 günlük gaz kesintisini yapacağını açıklamasının ardından BOTAŞ'ın sanayicilere verdiği gazda kesintiye gitmesine ilişkin açıklama yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Bu konu üretimde önemli aksamalara neden olmadan çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, BOTAŞ'ın sanayi işletmelerine doğalgaz kısıtlaması ve buna bağlı olarak sanayi elektriğinde de kısıtlamaya gidilecek olmasını değerlendirdi. Elektik ve gazdaki kesintisinin üretimde aksamalara neden olmadan giderilmesi çağrısı yapan Başkan Ünverdi, “Enerji konusunda dış kaynaklı yaşanan bu sorunun büyümeden çözüme kavuşmasını bekliyoruz.”

“Yansımaları olacak”

Kesinti sürecinin ihracat ve teslimatlara yansımaları olacağını sözlerine ekleyen Ünverdi, “BOTAŞ'ın bazı sanayi kuruluşlarına gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük kullanım miktarını sınırlandıracak olması ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak elektrik arzında da sıkıntı oluşacağını ve sanayi kuruluşlarına elektrik kısıtlaması yapılacağını açıklamasının ardından, yapılacak uygulamanın kaçınılmaz olarak üretim, ihracat ve teslimatlarımıza da yansımaları olacaktır. İhracata dayalı büyümeye odaklandığımız böylesi bir dönemde ekonomimizin geleceği için sanayi çarklarını hızlandırmak hepimizin önceliğidir. Bu amaçla ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olan ve 5. büyük ihracatçı kenti konumundaki Gaziantepli sanayiciler olarak büyük bir özveriyle çalışıyor, üretim ve istihdama devam ediyoruz. Bu doğrultuda sürecin çözümü için Bakanlığımızın yürütmüş olduğu çabayı biliyor, girişimlerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Vatandaşlar Şerif Dalgıç'ı kınadı!

2022-01-19 12:55 - Gündem

Gaziantep'te kar yağışı bekleniyor

2022-01-17 16:26 - Gündem

Bazıları trenden indi!

2022-01-15 17:42 - Politika

Helal olsun Terlemez ailesine

2022-01-19 10:33 - Gündem

Tanrıöver'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

2022-01-18 22:11 - Gündem

Tayyar'dan 'kar yağışı' yorumu! 'Onlar sınıfta kaldı'

2022-01-19 19:13 - Politika

Fatma Şahin New York'ta

2022-01-14 19:50 - Gündem

TAG Otoyolu kontrollü şekilde ulaşıma açıldı

2022-01-19 17:16 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi

2022-01-14 20:22 - Gündem

Yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

2022-01-19 11:57 - Gündem

İlgili Haberler

Akaryakıtta Yeni İndirim Beklentisi Gündemde: Bayram Öncesi Gözler Benzin ve Motorinde

00:16 - Ekonomi

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

KOÇ VE SABANCI’DA NELER OLUYOR? NEDEN NAKİTE DÖNÜYORLAR?

13:46 - Ekonomi

TUNCAY YILDIRIM: GAZİANTEP İHRACATTA VİTES YÜKSELTTİ

13:40 - Ekonomi

YILDIRIM: Belirsizlik küresel ekonominin en büyük sorunu

09:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem