?>

GAZİRAY Tüneli’nin üstü yeşilleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı GAZİRAY’ın 5.5 kilometrelik tünel bölümünün 1'inci etabı olan 2.5 kilometresinin üstündeki alanı yeşile çevirecek park çalışmasını hızla sürdürüyor. 

Gündem - 3 yıl önce

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nca yürütülen çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulunan ve alanı teknik ekibiyle gezen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil aksın mart ayının sonunda tamamlanacağının müjdesini verdi. 

Fatma Şahin, yılın ilk çalışma gününde sahada olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 2023’teyiz. Burası şehrin kalbi, nabzı. Buranın altında yıllardır mücadele ettiğimiz kara tren hattını hızlı trene dönüştürdüğümüz hat var. Hep başkalarının hikayelerini, şehir planlamasını inceledik. Artık Türkiye Yüzyılı’nda kendi hikayemizi yazıyoruz çalışma arkadaşlarımızla. Proje yerli ve milli, çalışanlarımız bizim, yaptığımız bütün projelerde büyük bir yerellik, öncülük, liderlik var. Sezon başladığında Mart’ın sonunda burada bütün herkesin, çocuk, genç, yaşlı, engelli herkesin gelip bu ortamdan istifade edeceği büyük bir merkez hayata geçireceğiz. Hep birlikte Türkiye Yüzyılı hedeflerine en yakın şehir kentimizdeki Gaziantep Modeli’ni Türkiye, dünya modeli yapalım diye inanıyor, düşünüyorum. Aşkla çalışıyor birlikte başaracağız diyorum.”

Toplam 200 bin metrekarelik alanı kaplayan ve içerisinde dinlenme alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, spor aletleri, interaktif oyun grupları ile 80 metrekare bitkisel havuzu barındıran park aksı, şehrin merkezinde vatandaşlara dinlenme imkanı sağlayacak.

Altındaki betona zarar vermeyecek özellikte 30 bin bitkiyi içinde barındıracak park alanında özel drenaj ve sulama teknikleri kullanılıyor. 6 bölümden oluşan park alanında ayrıca “sutu futbol oyunu” alanı olacak, alan birçok farklı fonksiyonu daha barındıracak.

Haftanın Öne Çıkanları

WhatsApp 28 telefon modelinde artık çalışmayacak

2023-01-02 08:47 - Teknoloji

Doğa sanatı sergisine 18 ülkeden 43 sanatçı katıldı

2022-12-30 08:14 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te EYT kuyruğu

2022-12-29 09:22 - Gündem

İş yerine pompalı tüfekle saldırı

2022-12-27 19:52 - Asayiş

KÜSGET'te zam isyanı

2023-01-02 08:06 - Gündem

BAŞKAN ÖZKEÇECİ NOKTAYI KOYDU

2022-12-28 10:31 - Politika

OSB'LERE YENİ YIL MÜJDESİ

2022-12-30 08:27 - Ekonomi

Acar'dan yeni yıl mesajı

2022-12-30 09:57 - Gündem

Gaziantep FK maça hazır

2022-12-28 11:28 - Spor

Şehir Hastanesi'nde işçi eylemi

2022-12-26 19:25 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey’de Esnaf Denetimleri Sürüyor

22:04 - Gündem

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem