?>

"Gaziantep’te Elektrik Sorun Tespit ve Yatırım Koordinasyon Birimi oluşturulmalıdır"

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya son günlerde artan elektrik kesintileriyle ilgili çözüm önerilerinde bulundu.

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yerel yöneticilerin dağıtım şirketi yetkililerine yönelik ikazda bulunma yönteminin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Kaya somut öneriler sundu.

“Yaşanan elektrik kesintilerinin tekrarlanmaması ve sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşması için yerel yöneticilere bazı tavsiyelerimiz var” diyen Kaya, “öncelikli olarak Gaziantep Valiliğimiz bünyesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Elektrik Mühendisleri Odası temsilcilerden oluşan Elektrik Sorun Tespit ve Yatırım Koordinasyon Birimi oluşturulmalıdır. Bu birimde sorunların yoğunlaştığı alanlar öncelikle belirlenmelidir.” Diye konuştu.

Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

Enerji nakil hatlarının mülkiyetinin kamuda olup dağıtım şirketinin kiracı durumunda olduğunu vurgulayan Kaya enerji nakil hatlarına ilişkin kamu tarafından belirlenen yatırım bütçesinin dağıtım şirketi tarafından blok olarak kullanılıp kullanılmadığı bütçenin kullanımında göreceli daha fazla iş yükü oluşturan alanlara mı yoksa pratik harcama yapılabilecek alanlara mı yönlendirildiğinin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, “yatırım bütçesinin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ilkesine uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili kamu denetim mekanizmaları harekete geçirilmeden sorunun çözülmesi zor görünüyor” dedi.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Hemşehrilerimizin yaşadığı kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünde dağıtım şirketinde meydana gelen gecikmelerin ihmale mi dayalı olduğu yoksa dağıtım şirketinin yönetim modelinden mi kaynaklandığı detaylı olarak incelenmelidir.

Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği hükümlerinin etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı, dağıtım şirketinin yeteri kadar denetime tabi tutulup tutulmadığı incelenmelidir.

Ayrıca Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği’nin tüketici durumunda olan vatandaşlarımıza tanıdığı yasal haklar konusunda, hemşehrilerimizin farkındalığını arttırmak için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. “

Haftanın Öne Çıkanları

Sunucu Nursel Ergin, mayo giyip karın üzerinde yuvarlandı

2021-02-15 09:53 - -

Kırmızı ışıkta Twerk dansı yapan genç kıza ailesi sırt döndü

2021-02-15 06:54 - Gündem

Elektrikli bisiklet üretiminde Türkiye rüzgarı

2021-02-15 08:15 - Gündem

Ameliyatsız kalp kapağı değişti sağlığına kavuştu

2021-02-15 07:14 - Sağlık

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ ESER İÇİN DESTEK

2021-02-16 12:22 - Gündem

Belediye Başkanı Doğru projelerini Milletvekili Erdoğan’a anlattı

2021-02-10 11:31 - Gündem

Bakan Koca'dan aşı açıklaması

2021-02-11 11:48 - Sağlık

ANKA’da sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı

2021-02-12 09:10 - Sağlık

Duygu Delen davasında olay yerinde keşif yapılacak

2021-02-17 10:28 - Asayiş

Leyla Aydemir'in cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

2021-02-11 07:18 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem