?>

Gaziantep'te 120 engelli istihdam edilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özel sektörde yer alan 120 firmada engelli bireylerin istihdam edilmesine yönelik mülakatlar gerçekleştirildi.

Gündem - 4 yıl önce

Sosyal belediyecilikte öncü çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, işveren, sanayici, iş insanı ve işletmeciyle ortak çalışarak bugüne kadar yüzlerce insanı iş sahibi yaptı. Büyükşehir Belediyesi İş ve Kariyer Merkezi aracılığıyla önemli bir projeye daha imza atıyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'de en çok engelli çalışan talebi olan Gaziantep'te bu açığı kapatmak için İŞKUR ile Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı'nca yürütülen ortak çalışma kapsamında 120 firmanın engelli bireyleri istihdam etmesi için yeni proje başlatıldı. Engelli bireylerin engel durumlarına göre iş bulma, sürekli istihdamını sağlamak için İş ve Kariyer Merkezi'nce yürütülen çalışma kapsamında bilgilendirme toplantısı, devamında mülakat süreci gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç, Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin katıldı.

“Tuttuğu işi koparacaklarını biliyoruz”

Konu hakkında bilgilendirme toplantısında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, “İŞKUR Müdürümüzün gayreti ve iş birliği içerisinde İş ve Kariyer Merkezi'ne başvuru yapan bütün arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bin 600 kişi vatandaşımızı işe yerleştirdik ama engelli vatandaşlarımız önceliğimiz. Biz bütün kardeşlerimizi engelsiz olarak görüyor ve tuttuğu işi koparacaklarını biliyoruz” dedi.

“Omuz omuza beraber çalışmak istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç ise, “En doğru ve en yakın işi bulmaya yönelik bir çalışma. Şu anda bizde 657 engelli bireyin iş başvurusu var. İŞKUR Müdürümüzün tespit ettiği sanayide, hizmet sektöründe, ticaret erbabı olan esnaflar gibi bu alanlarda engelli birey çalıştırması zorunlu olan yüzlerce işletme var. Bizdeki başvurularla oluşan bu ağı, iş gücü potansiyel ile ihtiyaç duyulan kurumlarla birleştirmek istedik. Bu projemiz ile de sizlerle ilk defa bir araya gelmiş olduk. Bu çalışmanın iyi sonuçlarını alacağız beraber. Sizleri bilgilendirdikten sonra tek tek görüşerek hangi konuda neler yapabilirsiniz, iş yetkinliği nelerde var bunları konuşarak uygun eşleştirmeleri yapacağız. İşverenlerle sizlerin lehine görüşerek iş sahibi yapabilmek için omuz omuza beraber çalışmak istiyoruz. Çalışmalar iyi sonuçlandığında sizden sonraki birçok engelli kardeşimize iş imkanının yolu açılacak” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te korkunç cinayet!

2021-10-03 09:56 - Gündem

Marakoğlu, Gaziantep Yumurta Üreticileri Birliği'nin Başkanı oldu

2021-10-01 16:11 - Gündem

Türk doktorun keşfettiği hastalık tıp literatürüne soyismiyle kaydedildi

2021-10-06 11:01 - Sağlık

Engin Akyürek yıllar sonra Gaziantep'e geri dönüyor!

2021-10-01 16:51 - Gündem

Eylül ayında Gaziantep'ten tüm zamanların en yüksek ihracatı

2021-10-01 19:41 - Ekonomi

Genç iletişimcilere oryantasyon eğitimi

2021-10-06 13:26 - Eğitim

GKV'liler Cambridge Assessment English 2021 sertifikalarını aldı

2021-10-05 12:14 - Eğitim

LPG'li otomobili olanlar dikkat! Uzmanlar açıkladı

2021-10-05 17:41 - Otomobil

WMO'dan korkutan açıklama: Sayı artacak!

2021-10-05 16:54 - Gündem

Okullarda PCR testi dönemi başlıyor

2021-10-04 17:39 - Gündem

İlgili Haberler

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem