?>

Gaziantep'te 100’üncü yıla özel 100 okula 100 kitaplık

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bilgiye ve kitaba erişimi kolaylaştırmak amacıyla Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel “100 Okula 100 Kitaplık” projesi için düğmeye basıldı.

Yaşam - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Nisan Ayı Dönem Toplantısı’nın Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminde kültürel ve eğitsel faaliyetleri güçlendirmek adına Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel olarak hayata geçirilecek “100 Okula 100 Kitaplık” projesi yer aldı. Bu kapsamda şehrin muhtelif yerlerinde belirlenen okullara, kitaplık yaptırılarak okuma alışkanlığının artırılması sağlanacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Koronavirüs’ün Türkiye’yi tehdit etmesinden bu yana kitaba olan alışkanlığın ve ulaşılabilirliğin artırılması adına çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Hem kütüphanelerimizi genişlettik hem de dijital kütüphanemizi kurduk. Dijital kütüphanemiz 22 bin kitapla hizmete başladı. Ardından kitap ağımızı genişlettik. Diyanet Vakfı, Türkiye İş Bankası gibi yayın evleri ve kurumlarla anlaşarak dijital kütüphanedeki çeşitliliği artırdık. Herkesin kendi ilgi alanına göre uygun olan kitapları dijital ortamda barındırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes istediği kitaba ulaşsın istiyoruz. Proje kapsamında okullara yapacağımız kitaplıklar da büyük önem taşıyor. Bu yönde yapacağımız çalışmanın çocuklar ve gençler için büyük yarar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Öte yandan meclisin bir diğer öne çıkan gündem maddesi ise kardeş şehir başlığı oldu. Bu doğrultuda ortak projeler geliştirmek, iki şehir arasında dostluğu, kardeşliği pekiştirmek, yerel yönetimlerin bilgi ve tecrübelerinin değişimini teşvik etmek için Gaziantep ile Sırbistan’a bağlı Novi Sad şehri, Güney Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı Lefkoşa, Ürdün Haşimi Krallığı’na bağlı İrbid arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi protokol imzalayacak. Kardeş şehir olgusunun gerek dünyanın sorunlarını çözme açısından gerekse de yerelden yerele dünya barışını güçlendirmek için önemli bir yerde bulunduğunu aktaran Başkan Şahin, “Gaziantep önemli bir şehirdir. Gaziantep’le kardeş olunması yönünde talepler geliyor. Kardeş şehir anlaşmasının bizim şehrimiz için de büyük getirilerin önünü açacağı inancındayız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Op. Dr. Özge Öztürk NCR Hospital’da

2021-04-07 06:13 - Sağlık

MARAŞ PAÇA’DAN MUCİZE YENİLİK

2021-04-07 07:28 - Ekonomi

Ürettiği karavanları ABD’ye ihraç ediyor

2021-04-07 08:16 - Ekonomi

İslahiye son 7 yılda çağ atladı

2021-04-07 08:14 - Gündem

Öğrencilerden 5 dakikada Covid-19 test sonucu veren cihaz

2021-04-08 06:04 - Teknoloji

Türkiye'nin en büyük GES yatırımı Gaziantepli firmalardan

2021-04-11 10:42 - Ekonomi

GAZİANTEP BOTANİK BAHÇESİ ZİYARETÇİLERİNE KAPISINI AÇTI

2021-04-07 08:56 - Yaşam

DAVUTOĞLU İLE DOBRA DOBRA

2021-04-11 13:45 - Politika

GAZİ ŞEHİRLİLER, “BAKLAVA SARISI” DEDİ

2021-04-09 08:20 - Gündem

 İran’a giden tavuk yüklü tır devrildi: 2 yaralı

2021-04-11 09:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Gönüllere Misafir Oldular, Valilikte Yüzleri Güldürdüler

11:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem