?>

Gaziantep'in 5 lezzeti daha tescillendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin mutfağı ile özdeşleşmiş lezzetleri korumak ve tanıtmak amacıyla Alenazik, Lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates, Antep süzek yapması yemeklerinin coğrafi işaret tescilini aldı.

Yaşam - 5 yıl önce

Mutfağı ile dünya çapında ün kazanan Gaziantep’e ait yöresel yemeklerden olan Alenazik, Lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates, Antep süzek yapması yemekleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde coğrafi işaret tescili yapıldı. Böylelikle el sanatları ve tarım ürünlerinin yanı sıra yöresel yemeklerin önemli yer tuttuğu 55 coğrafi işaretli ve 1 geleneksel ürün ile Gaziantep Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehir unvanını korurken, Büyükşehir Belediyesi ve şehirde bulunan farklı kurumların yürüttüğü faaliyetler kapsamında 47 ürünün tescili için çalışmalar sürüyor.

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürün için alınan coğrafi işaret, ait oldukları yöreye has ürünlerin yurt içi ve yurt dışında ön plana çıkarılarak tanıtılmasına, ürün ile ilgili farkındalık oluşmasına katkı sağlıyor. Ürüne olan talebin artması dolayısı istihdam artışını, kırsal kalkınmada önemli rol oynayan coğrafi işaret, Yöresel ürünlerin katma değerinin artmasını sağlayarak ekonomiye destek oluyor. Yerel ve geleneksel ürünlerin tanıtımı ile yörenin turistik açıdan cazip hale gelmesinde etken rol oynamakta.

Haftanın Öne Çıkanları

Kafe, kahvehane ve restoranlar bu sabah itibariyle hizmet vermeye başladı

2021-06-01 07:11 - Gündem

TSK'nın gücüne güç katmaya devam: ZMA testlerini başarıyla geçti

2021-05-31 06:18 - Teknoloji

GAHİB 7’inci makine halısı tasarım yarışması düzenliyor

2021-05-28 10:49 - Ekonomi

Gaziantep’in sessiz geçen bir yılı

2021-05-30 10:34 - Gündem

Nanede hasat zamanı

2021-05-27 10:00 - Ekonomi

Oğuzeli semt pazarının temeli törenle atıldı

2021-05-27 13:35 - Gündem

Gazi şehirli atletler Türkiye U20 Şampiyonasına damga vurdu

2021-05-31 07:21 - Spor

Bölgesel Kros Final yarışmaları Gaziantep'te düzenlendi

2021-05-26 13:49 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu'ya destek

2021-05-26 13:22 - Politika

Türkiye'den İsrail'in yerleşim faaliyetlerine tepki

2021-06-02 06:20 - Dünya

İlgili Haberler

Doç. Dr. Murat Doğan: "Çocuklarda kilo alımının nedeni sadece fazla yemek değil"

12:17 - Yaşam

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BAHÇELİEVLER PROJESİ İÇİN KRİTİK UYARI

15:26 - Gündem

GÖZLER MERİNOS'TA

12:42 - Gündem

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem