Gaziantep’te 3 Mayıs 2026 tarihinde meydana gelen afetin ardından, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren toplam 17 tesiste çeşitli düzeylerde hasar oluştuğu açıklandı.
Yapılan açıklamada, hasar meydana gelen tesislerden 6’sında yürütülen çalışmaların tamamlandığı ve tesislerin yeniden hizmete açıldığı belirtildi. Kalan 11 tesis için ise hasar tespit ve raporlama çalışmalarının ilgili birimler tarafından titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
Öte yandan, hasarların yerinde incelenmesi ve gerekli onarım süreçlerinin planlanması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından teknik personel görevlendirildiği bildirildi.
Yetkililer, afet nedeniyle zarar gören tesislerin en kısa sürede yeniden tam kapasiteyle hizmet vermesi için çalışmaların yakından takip edildiğini kaydetti.