?>

Gaziantep’te Özel Bakım Evinde Dehşet

Gaziantep’te Özel Bakım Evinde Dehşet

Gündem - 6 ay önce

Gaziantep’te özel bir bakım merkezinde kalan engelli bir gence yönelik şiddet iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Başında ve vücudunun çeşitli bölgelerinde darp, yara ve dikiş izleri tespit edilen gençle ilgili ailesinin şikâyeti üzerine merkez hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, engelli gencin kız kardeşi Muhammed Furkan Kaya, annesinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ağabeyinin yaklaşık dört ay önce Şahinbey ilçesinde bulunan özel bir bakım merkezinde kalmaya başladığını belirtti. Kaya, ağabeyini yalnızca belirli gün ve saatlerde görebildiklerini, her ziyaretlerinde ise vücudunun farklı bölgelerinde morluklar, tırnak izleri ve yara izleri fark ettiklerini ifade etti.

Merkez yetkililerinin söz konusu izleri “kaza sonucu oluştuğu” yönünde açıklaması üzerine duruma bir süre inanmak zorunda kaldıklarını belirten Kaya, 19 Aralık’ta yaptıkları ziyarette ise durumun ciddiyetinin ortaya çıktığını söyledi. Ağabeyinin başının arkasında kırık, kaşında açılma, göz altlarında belirgin morluklar ve vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleri gördüklerini aktaran Kaya, bu kez durumu sorguladıklarında yaraların kendisi tarafından yapıldığının öne sürüldüğünü dile getirdi.

Ağabeyinin daha önce kendisine ya da başkalarına zarar verdiğine dair herhangi bir kaydın bulunmadığını vurgulayan Kaya, kamera kayıtlarını talep ettiklerinde ise merkezde kamera kaydı olmadığı yönünde yanıt aldıklarını, bu talebin ardından merkez çalışanlarının kendilerini uzaklaştırmaya çalıştığını iddia etti.

Aile, yaşananların ardından polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Polis eşliğinde bakım merkezine giden aile, engelli genci buradan alarak en yakın hastaneye götürdü ve darp raporu aldı. Kaya, ağabeyinin maruz kaldığı ihmal ve şiddetin cezasız kalmaması için hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, merkezde kalan diğer sahipsiz, yaşlı ve engelli bireylerin de sesi olmak istediklerini ifade etti.

Öte yandan, polis ekiplerinin bildirimi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin de merkeze giderek inceleme başlattığı, güvenlik kamerası kayıtlarının temin edilerek değerlendirildiği öğrenildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Şahinbey'de Şok İddia: Fatmagül Aslandağ Görevden Alındı mı?

2025-12-16 23:04 - Gündem

GFK BAŞKAN VEKİLİ TAŞDELEN RESTİ ÇEKTİ

2025-12-19 20:56 - Gündem

Gaziantep’te Trajik Olay: Polis Ekipleri İnceleme Başlattı

2025-12-21 21:39 - Asayiş

Burak Yılmaz Geldi, Yılların Emekçisi Kapı Dışarı

2025-12-21 11:14 - Gündem

Erol Maraş'a Önemli Görev

2025-12-22 16:33 - Gündem

Sakıp Usta’da Korkutan Yangın!

2025-12-21 18:56 - Gündem

GAZİANTEP'TE SİLAHLI KAVGA: 1 AĞIR YARALI

2025-12-19 23:09 - Asayiş

AK Parti Gaziantep’ten Aslandağ Açıklama

2025-12-17 12:17 - Gündem

Boğaz'daki yalıda uyuşturucu partisi: Telefon yasak, grup seks serbest

2025-12-18 15:21 - Gündem

Şamil Tayyar'dan çok tartışılacak iddia

2025-12-16 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem