Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil ilçesinde yapımı devam eden yükseköğrenim yurdu projesinde yüzde 75 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldığını açıkladı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen modüler çelik yükseköğrenim yurdu projesine ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı. Çeber, inşaat çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda kesintisiz şekilde devam ettiğini belirtti.
Yeni döneme yetiştirilmesi hedefleniyorToplam 2 bin 224 öğrenci kapasitesine sahip olacak yurdun, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığı bildirildi. Modern yapısıyla dikkat çeken projenin, öğrencilere güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.
94 bin metrekarelik dev proje94 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine inşa edilen projede toplam 564 oda yer alacak. Öğrencilerin günlük ihtiyaçları ve sosyal yaşamları da düşünülerek projede 512 kişilik yemekhane, okuma salonları, konferans salonu ve öğrenci atölyeleri gibi birçok sosyal donatı alanına yer verildi.
Vali Çeber, gençlerin eğitim hayatını daha verimli sürdürebilmeleri adına yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, tamamlandığında yurdun Gaziantep’te yükseköğrenim gören öğrenciler için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.