?>

GAOSB’YE SAHİP ÇIKALIM

Gündem - 5 yıl önce

Ülke ekonomisinin lokomotifi ve ihracat rekortmeni olarak anılan Gaziantep’te, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların çeşitli nedenlerle İstanbul’a yönelmesi kent için büyük kayıp olarak görülüyor. Geçmişte Adana’da Sabancı grubunun kentte yatırımlarını çekilmesiyle başlanan küçülme halen önemli bir emsal olarak karşımızda duruyor.

 ÜRETİM VE İSTİHDAM

 Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 140 bin kişi istihdam edilirken, ülke üretiminin de önemli bölümü burada üretiliyor. OSB’de yaşanacak olası sermaye kaçışı özellikle kentteki işsizlik oranını tetikleyeceği gibi, sosyal yaşamda da ciddi sorunlara sebebiyet verecektir. Tüm krizlerde ayakta durmaya çalışan ve COVİD 19 sürecinde de istihdam ve üretimi sürdürmeye çalışan firmalara sahip çıkmalıyız.

 FİRMALAR TÜM TEDBİRLERİNİ ALIYOR

 Özellikle COVİD 19 sürecinde kamuoyundaki baskılar nedeniyle üretime ara verilmesi doğal olarak çalışanları da olumsuz etkiledi. 3 aylık kısa sürede dahi Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin kent hayatında ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. OSB’de bulunan firmalar COVİD sürecinde tüm tedbirlerini aldı ve alıyor. Ancak burada çalışan işçilerin 16 saatinin dışarıda geçtiği unutulmamalıdır. Bu sürece destek olarak tüm krizlerde olduğu gibi, Covid 19 sürecinin de firmalarımızı kaybetmeden atlatmak zorundayız.

 ADANA 20 YIL GERİYE GİTTİ

 Geçmiş yıllarda sanayide Gaziantep’inde önünde olan ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Adana, başta Sabancı olmak üzere bazı holdinglerin İstanbul’a taşınmasıyla ciddi krizler yaşamış ve sanayi alanındaki ivmesini süratle düşürmüştü. Bugün Adana’yı geride bırakan ve ihracatta Ankara ile başa baş olan Gaziantep’te daha dikkatli olunması ve her yönden sanayideki markalara sahip çıkılması büyük önem taşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te şok intihar

2020-06-09 10:15 - Gündem

Gaziantep’te yarın elektrik kesintisi yaşanacak bölgeler belli oldu

2020-06-11 09:47 - Gündem

Türkiye ve Dünya tarihinde bugün neler oldu?

2020-06-09 06:53 - Gündem

VALİ GÜL UYARDI

2020-06-11 11:46 - Gündem

Dolar kuru bugün ne kadar?

2020-06-11 07:59 - Ekonomi

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler - 22 Haziran

2020-06-08 13:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Erken seçim filan yok"

2020-06-11 08:58 - Politika

Gaziantep İl Pandemi Kurulu'ndan yeni kararlar

2020-06-12 09:34 - Gündem

Şamil Tayyar’dan iddialara yanıt

2020-06-11 07:25 - Politika

Gaziantep FK, Ankaragücü'ne hazırlanıyor

2020-06-12 10:52 - Spor

İlgili Haberler

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem