?>

Eşsiz doğal güzelliğiyle Habeş Kanyonu turizme açılmayı bekliyor

Bölge halkı tarafından 'Habeş Deresi’ olarak bilinen Fırat Nehri kıyısındaki Habeş Kanyonu, ev sahipliği yaptığı özgün tabiatı ile görsel şölen sunuyor.

Yaşam - 5 yıl önce

Bölge halkı tarafından 'Habeş Deresi’ olarak bilinen Fırat Nehri kıyısındaki Habeş Kanyonu, ev sahipliği yaptığı özgün tabiatı ile görsel şölen sunuyor. Dağcılık sporu için oldukça elverişli olan 8 bin 650 metre uzunluğundaki kanyonun doğal güzellikleri drone ile görüntülendi.“Bu eşsiz doğa başka bir yerde yok”

Bu doğa harikası yerin başka bir yerde olmadığını ifade eden bölge sakinlerinden Hasan Altun, “Eşsiz doğal güzelliğiyle bilinen kanyonumuza çok turist gelmiyor maalesef çünkü yolu yok. Bu doğa ve eşsiz güzellik başka bir yerde yok. Yetkililerden talebimiz burasının bir an önce yolunun yapılıp turizme açılmasıdır” dedi.“Burası Rumkale’ye alternatif olabilir”

Yıllardır bölgede gazetecilik yapan Mahmut Bazlama ise Habeş Kanyonunun Rumkaleye alternatif olabileceğine değinerek, “Burası geçmiş dönemlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Doğal görünümü, mağaralarıyla eşsiz bir yer. Bu bölgede ulaşım ve tanıtım olmadığı için kimse burayı bilmiyordu. Herkes Rumkale ismini biliyor. Halbuki burasıda oraya alternatif olabilir. Yetkililerden buraya önce bir yol istiyoruz” şeklinde konuştu.“Turistlerin gelmesini bekliyoruz”

Bölge sakini 72 yaşındaki İsmet Sümbül ise “Ben burada doğdum. Burada büyüdüm ve halen burada yaşıyorum. Yetkililerden buraya yol istiyorum. Buraya çok turistin geleceğine inanıyorum. Bundan sonra turistlerin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteciye silahlı saldırıda karar

2021-04-20 05:38 - Asayiş

Gaziantep’te caddeler ve sokaklar boş kaldı

2021-04-23 12:14 - Sağlık

Şanlıurfa’da 2 bin yıllık tarihi kaya mezarları ziyarete açıldı

2021-04-22 07:51 - Kültür & Sanat

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kabine değişikliği açıklandı

2021-04-21 06:08 - Politika

Burun estetiği operasyonlarında patlama yaşanıyor

2021-04-26 08:59 - Sağlık

Aytemiz Alanyaspor: 3 - Gaziantep FK: 2

2021-04-23 05:45 - Spor

AŞTİ’de otobüs Gaziantep’e yalnızca 3 yolcu ile yola çıktı

2021-04-19 13:56 - Ekonomi

Rui Mota: “Dünkü olaylar bizi olumsuz etkiledi"

2021-04-26 05:53 - Spor

Nizip'te 3 hırsız yakalandı

2021-04-26 10:48 - Asayiş

Gaziantep FK'nın hedefi Alanya'dan avantajlı dönmek

2021-04-20 12:30 - Spor

İlgili Haberler

Doç. Dr. Murat Doğan: "Çocuklarda kilo alımının nedeni sadece fazla yemek değil"

12:17 - Yaşam

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BAHÇELİEVLER PROJESİ İÇİN KRİTİK UYARI

15:26 - Gündem

GÖZLER MERİNOS'TA

12:42 - Gündem

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem