?>

Enver Yücel, Birleşmiş Milletler Danışma Kurulu Üyesi oldu

Gündem - 7 yıl önce

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı olan Enver Yücel’e, BM tarafından yeni bir görev daha verildi. Yücel, BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Danışma Kurulu üyesi oldu.

Birleşmiş Milletler'in, Cenevre'de düzenlediği “Sürdürülebilir Kalkınmada Eğitimin Rolü” konulu BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth ile Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Bölüm Direktörü Alex Mejia'nın da katıldığı konferansta BUEK Başkanı Enver Yücel konuşma yaptı.

Yücel konuşmasında, “Ülkeler ve dünyanın sorunlarının çözümü karşılıklı anlayış, paylaşım ve işbirliğinden geçiyor. Bu paylaşım ve ortak yaşam kültürünün çocukluktan itibaren tüm bireylere aktarılması gerekiyor. Bunu yapmanın en etkin ve belki de tek yolu da, küresel ve nitelikli eğitim. Bu eğitim sayesinde, öncelikle tüm dünyayı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda bilgilendirebilir, toplumsal farkındalık yaratabilir ve bu amaçlara 2030'a kadar ulaşabilmek için ortak çözümler oluşturabiliriz. Eğitim tüm sektörlere öncülük eden bir yapıda olmalı” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ

Yücel, konuşmasını, “Eğitim sisteminin içerik, yöntem, ölçme ve değerlendirme gibi tüm alt boyutları sürdürülebilir kalkınma temelinde yeniden yapılandırılmalı. Bunun için yapmamız gereken, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yer alan, her bireyin doğuştan sahip olduğu eğitim hakkına erişmesi için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olmalıdır. Sürdürülebilir eğitim uğrunda 40 senenin üzerinde çalışmış bir eğitimci olarak yolumuzun uzun ve zor olduğunun farkındayım. Bu yüzden yalnızca birlikte çalışıp eğitimi küresel ve nitelikli kılarak geleceğin mimarları olan çocuklarımıza sürdürülebilir bir dünya bırakabiliriz.” Dedi.

Enver Yücel'e, konferansın sonunda, Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Danışma Kurulu üyesi görevi takdim edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN FADILOĞLU’NU GURURLANDIRAN BULUŞMA

2019-11-28 09:40 - Gündem

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

2019-11-26 07:58 - Gündem

FADILOĞLU’NDAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL ARMAĞAN

2019-11-26 09:17 - Gündem

OBEZİTE CERRAHİSİNDE BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM: BESLENME VE YAŞAM DEĞİŞİKLİKLİĞİ

2019-11-26 08:53 - Sağlık

Spor Şehri Gaziantep’e tam destek

2019-11-25 10:07 - Spor

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ İLE İŞKUR’DAN YETİMLER İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI

2019-11-25 08:57 - Gündem

ULUSLARARASI BELEDİYE FORUMU 2019 SONA ERDİ

2019-11-28 11:09 - Gündem

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON VERMEK İÇİN GAZİANTEP TURUNCUYA BOYANDI!

2019-11-25 09:47 - Gündem

“SAĞLIK TEKNİKERLERİNİN ATAMALARI BİRAN ÖNCE YAPILMALI!”

2019-11-28 07:58 - Gündem

HATEM’DEN TİROİD HASTALIĞI AÇIKLAMASI

2019-11-28 07:30 - Sağlık

İlgili Haberler

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem