?>

E- Belge Semineri Düzenlendi

Gündem - 6 yıl önce

Nizip Ticaret Odası (NTO), Nizip Ticaret Borsası (NTB) ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir (SMMM) Nizip Temsilciliği işbirliği ile E-Belge semineri Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlendi.

Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan SMMM Cuma Özdemir, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında muhasebenin, dolayısıyla muhasebecinin önemi ve sorumlulukları artmıştır.” dedi.

Ülkemizde muhasebecilerin bilgi birikimlerinden tam olarak yararlanılmadığını belirten Cuma Özdemir şunları ifade etti: “Günümüzde muhasebeden yararlanan kişi ve kurumların muhasebeciden başlıca beklentisi doğru ve güvenilir bilginin kendilerine zamanında ulaştırılmasıdır. Muhasebe bilimi üç sacayağından oluşmaktadır birincisi iş dünyası, ikincisi gelir idaresi, üçüncüsü ise TÜRMOB yani bizlerin meslek odasıdır. Bu saç ayağından biri eksik olduğu zaman maalesef istenilen seviyeye ulaşılamamaktadır. Muhasebede sağlıklı veri akışının olması için mükelleflerimize de bazı görevler düşmektedir. Ancak mükelleflerimizle birebir eksiksiz bir şekilde çalışabilirsek başarıya ulaşabiliriz. Muhasebecilerin iş dünyasından en önemli beklentisi yanıltıcı bilgi ve belgenin kullanılmamasıdır. Belgelerin zamanında teslimi ile muhasebeciye değer verilmesi ise, muhasebecilerin mükelleflerinden olan diğer önemli beklentileridir. Vergi eşittir muhasebe anlayışı maalesef ülkemizde muhasebecinin itibarını zedelemiştir. Günümüzde bir kısım mükellefin gözünde muhasebeci katip konumundadır. Bu ön yargının giderilmesinde başlıca rol muhasebecilerin kendilerine düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın adından Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Cuma Özdemir tarafından 509 nolu Vergi Usul Kanunu tebliğ ile değiştirilen E-Belge hakkında katılımcılara geniş bir sunum yapıldı.

Yapılan seminere NTO Meclis Üyesi Müslüm Alkurt, NTB Genel Sekreteri Eray Ölcay, NTB Genel Sekreter Yardımcısı Abuzer Küpeli, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve NTO üyeleri de katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

ARABULUCULUK, ULUSALARARASI STATÜ KAZANIYOR

2019-12-04 10:51 - Politika

BAŞKAN FADILOĞLU’NU GURURLANDIRAN BULUŞMA

2019-11-28 09:40 - Gündem

GAİB’TEN REKOR İHRACAT

2019-12-02 11:15 - Ekonomi

BİSİKLET HIRSIZLARI KAÇAMADI

2019-11-29 09:06 - Gündem

Adamspor seriye bağladı

2019-12-02 12:21 - Spor

ÖDÜL

2019-12-04 12:30 - Gündem

ŞEHİTKAMİL'İN YEŞİL SAHALARINDA GELECEĞİN FUTBOLCULARI YETİŞİYOR

2019-11-28 11:38 - Spor

DENETİMLER BAŞLADI

2019-12-03 08:37 - Otomobil

 GAZİANTEP FK’YA DAİR GÖZLEMLERİM

2019-12-02 12:09 - Spor

HEDEF GALİBİYET SERİSİ

2019-12-04 08:09 - Spor

İlgili Haberler

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem